Bespaartips voor vrouwen zodat je kan blijven shoppen
5 min. leestijd

Bespaartips voor vrouwen zodat je kan blijven shoppen

Over ons vrouwen wordt vaak gezegt dat wij niet goed kunnen sparen. Meestal met als reden dat we te veel van shoppen houden! Uiteraard zit hier voor sommige een kern van waarheid in. En voor wie dit zeker het geval is, zijn een aantal goede bespaartips voor vrouwen welkom. In deze blog ga ik jouw bespaartips geven waardoor je meer kan shoppen. Ja, je leest het goed! Want geld besparen en (meer) kleding shoppen kan gewoon samen gaan. Met de juiste bespaartips zal je zelfs ook nog eens meer geld overhouden. Met andere woorden, je hoeft niet te stoppen met shoppen als je gewoon iets slimmer omgaat met je budget. Zo kan je dus leuke kleding blijven kopen, en tegelijkertijd ook meer geld besparen.

Hoe je dit doet? Dat lees je hieronder, dus lees zeker verder!

Bespaartip vrouwen #1: minder eten en drinken tijdens uitstapjes

Ik weet niet of dit bij jou ook is, maar zelf geef ik vaak veel te veel geld uit tijdens leuke uitstapjes. Denk hierbij aan een festival, of een avondje op stap met de meiden. En daarom is mijn eerste bespaartip voor vrouwen om minder geld uit te geven tijdens een avondje stappen. Want vaak is het zo dat je na een gezellige avond veel meer hebt uitgegeven dan dat je wilde. En dat is al helemaal zo wanneer het net iets te gezellig wordt…

Een goede bespaartip in dit geval is door minder geld mee te nemen en je pinpas thuis te laten. Ook kan je jouw vriendinnen een seintje geven dat je maar maximaal 30 euro bij hebt (of een ander bedrag). Zo zijn ze op de hoogte dat je niet meer geld kan uitgeven. En omdat je geen pinpas bij hebt kan je ook niet meer geld bijpinnen.

Dankzij deze bespaartip zal jij een net zo leuke avond hebben als normaal, alleen dan met minder geld uitgeven ;).

spaartips voor vrouwen

Bespaartip vrouwen #2: slimme keuzes maken bij kleding shoppen

Tegenwoordig komt er vanuit kledingwinkels steeds meer service, en steeds meer nieuwe modetrends. Zo heb je tegenwoordig de populaire kledingboxen voor vrouwen. Deze service is echt super voor ons dames, maar nu ook niet bepaald altijd even goedkoop. Want vaak sturen ze zulke leuke kleding op, dat je wel geneigd bent om bijna alle kleding uit de doos te kopen (wat dus niet hoeft, want je kan ook alles retour sturen!). Er is dus steeds meer en meer verleiding. Dus hoe maken we dan slimme keuzes en kunnen we geld besparen bij het shoppen van kleding?

Mijn bespaartip voor vrouwen is om niet direct de nieuwe collectie aan het begin van het modeseizoen te kope. Maar in plaats daarvan eventjes te wachten. Want wanneer je drie tot vier maanden wacht, dan kan je dameskleding in de uitverkoop shoppen. Zo kan je bij de welbekende SALE kan je tot wel 50% besparen op jouw kleding. Dus wanneer jij voor zo’n 500 euro aan kleding en schoenen shopt, kan je gemakkelijk tussen de 150 a 250 euro besparen.

Een andere bespaartip is om niet altijd maar te kiezen voor merkkleding. Kies ook eens voor leuke dameskleding bij de wat kleinere kledingzaken of webshops. Vaak hebben deze hele leuke kleding die een stuk goedkoper is omdat er geen merk op staat. En dit geldt eigenlijk met alles wel. Stel dat je een horloge gaat kopen. Er zijn hele dure merkhorloges, maar je hebt ook betaalbare dameshorloges die er even mooi uitzien en ook qua kwaliteit gewoon vergelijkbaar zijn. Maak hierin de slimme keuzes door niet alleen voor merk te gaan, maar zo nu en dan eens af te wisselen.

Bespaartips vrouwen #3: minder vaste lasten en abonnementskosten

Een goede bespaartips voor vrouwen is om eens een overzichtje te maken van alle vaste lasten en abonnementen die je hebt. Dit is een goede oefening, want voor je het weet heb je veel abonnementen. En deze kosten allemaal geld. Denk hierbij aan de telefoon, sport, verzekeringen, et cetera. Zo komt het wel eens voor dat je per ongeluk dubbel verzekerd bent. Dat is natuurlijk onnodig!

Maar toch kosten niet alle abonnementen geld. Sommige abonnementen leveren juist geld op. Althans, als je er genoeg gebruik van maakt. Als voorbeeld kunnen we het beauty box abonnement nemen. Dit is een abonnement waarbij je maandelijks een mooie doos vol beauty producten ontvangt. Als jij vaak make-up en verzorgingsproducten gebruikt, dan bespaar je juist geld met dit abonnement doordat ze met veel lagere prijzen werken (dan in de winkel). Als je hier meer over wilt weten kan je eens een kijkje nemen in deze informatieve blog over beauty box abonnementen, of deze vergelijkingsblog over 9x de beste Goodieboxen.


Bespaartips vrouwen #4: wees kritisch over of je iets echt nodig hebt

Een laatste bespaartip voor vrouwen die jou heel veel geld kan besparen is jezelf afvragen of een aankoop wel echt nodig hebt. Stel jezelf even voor dat je in een winkel bent. Je hebt als doel om een nieuwe tandenborstel te kopen. Want je huidige tandenborstel is kapot, en je hebt er toch echt eentje nodig. Op het moment dat jij de winkel in stapt doen ze er alles aan om je te verleiden tot meer aankopen. Zo passen ze slimme marketing trucjes toe om jou te overtuigen nog meer geld uit te geven. Laat je niet verleiden, want zo kan je geld besparen. Zo is mijn bespaartip voor vrouwen om kritisch te zijn bij alles wat je wilt kopen. Wanneer je op het moment staat iets te kopen, stel jezelf dan de vraag of je het wel echt nodig hebt. Want als je iets niet echt nodig hebt, waarom zou je het dan kopen?

Hetzelfde geldt ook bij het shoppen van dameskleding. Wanneer je in de winkel of online kleding gaat shoppen zullen ze er alles aan doen om je te overtuigen meer en meer kleding te kopen. Wees hiervan bewust. Want heb je nu echt dat ene nieuwe kledingstuk nodig? Misschien kan je iets creatiever omgaan met je huidige kleding, want wij vrouwen zijn slim genoeg toch? Probeer bijvoorbeeld nieuwe kledingcombinaties te maken om zo je kledingkast een goedkope upgrade te geven. En maak zelf leuke kledingcombinaties door het zelf samenstellen van outfits.

bespaartips vrouwen

Conclusie over bespaartips voor vrouwen

Hopelijk heb je iets aan deze goede bespaartips voor vrouwen. Want met dit advies kan jij meer geld besparen. En als je meer geld spaart, kan je ook meer shoppen! Want zoals we hierboven hebben geleerd gaan geld besparen en shoppen gewoon hand-in-hand. Zolang je maar de juiste keuzes maakt ;). Wil je nu nog meer bespaartips lezen? Dan kan je ook eens deze blog lezen. Dit is de bijbel onder de bespaartips, waarin het beste advies staat over hoe jij meer geld kan sparen.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie