Beste matrassen Vergelijken: Top 5 Beste Keuzes | LOISIR.nl
5 min. leestijd

Beste matrassen Vergelijken: Top 5 Beste Keuzes | LOISIR.nl

Beste vergelijker, een goede matras is cruciaal voor een goed slapen. En een goede nachtrust is onbetaalbaar. Te vaak wordt nog onderschat hoe belangrijk slapen voor je is. Het zorgt voor beter herstel, een beter humeur, en veel meer energie om je dagdagelijkse doelen te behalen! Goed slapen leidt tot betere prestaties overdag, en dat leidt weer tot meer voldoening, welvaart en geluk. Daarom zijn de beste matrassen een van de beste investeringen in jezelf. En in dit artikel gaan we de beste matrassen vergelijken!

Ik heb het werk voor je gedaan en een selectie gemaakt voor de top 5 beste matrassen vergelijken in 2022. De nummer 1 heb ik zelf in huis, en sindsdien geniet ik iedere nacht van een heerlijke nachtrust waardoor ik letterlijk meer energie heb gekregen.

Dat gun ik jou ook, dus laten we snel doorgaan! Of zoals mijn kat Bagheera hieronder zou zeggen ‘Oh Yeah, Lets Go!’.

beste-matras-vergelijken

Bron: foto van Loisir.nl met onze kant Bagheera

#5 Matt Sleeps Vergelijken (2022)

matt-sleeps-matras-vergelijken

Bron: website van Matt Sleeps

Matt Sleeps mag niet ontbreken in de lijst der beste matrassen vergelijken. Dit relatief jonge bedrijf richt zich volledig op het ontwikkelen van het beste matras. Ze bieden dan ook maar één matras aan genaamd Twiggy. Alhoewel het één model is, is het wel een aanpasbaar matras. Zo kan je het finetunen afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Enkele voordelen van Matt Sleeps als beste matrassen vergelijken zijn:

 • 120 nachten uitproberen
 • 1 matras, 6 hardheden
 • Duurzame materialen
 • 10 jaar garantie
 • Relatief lage prijs (vanaf €400)

Matt Sleeps staat op nummer 5 in deze lijst der beste matrassen vergelijken. Er zijn namelijk nog betere aanbieders. Laten we verder kijken.

#4 Auping Matrassen Vergelijken (2022)

auping-matras-vergelijken

Bron: website van Auping

Ook Auping mag uiteraard niet ontbreken in onze lijst der beste matrassen vergelijken. Auping heeft in de afgelopen 130 jaar haar naam meer dan waard gemaakt. Dit merk staat garant voor hoge kwaliteit en helpt al vele jaren Nederlanders naar een betere nachtrust. Naast boxspring lease vergelijken, bedden en andere zaken, kan je bij Auping ook hoge kwaliteit matrassen kopen.

Enkele voordelen van Auping als beste matrassen vergelijken zijn:

 • 90 nachten uitproberen
 • 5 matrassen van de hoogste kwaliteit
 • Duurzame matrassen en ze hebben zelfs een volledig circulair matras
 • 5 jaar garantie

Auping biedt hele hoge kwaliteit, maar de prijs is ook (te) hoog. De vanaf prijs is €1000 en loopt verder op. In dat perspectief ben ik van mening dat er betere matrassen zijn. Zeker gezien mijn ervaring met de nummer 1 beste matras uit deze lijst.

Wel vind ik het streven naar circulaire matrassen een hele goede ontwikkeling. Dit ligt in lijn met partijen zoals BlueMovement, die circulaire apparaten aanbieden zoals wasmachines, vaatwassers, koelkasten, et cetera. Dankzij circulaire producten kunnen wij als consument direct bijdragen aan een duurzamere, schonere wereld.

#3 Master Matras Vergelijken (2022)

goede-matrassen-vergelijken

Bron: Master Matras website

Een uitstekende aanbieder, maar niet de beste onder matrassen vergelijken, is Master Matras. Zij bieden matrassen aan op 100% maatwerk. Er is geen one size fits all. Een goede matras vormt perfect rondom jouw lichaam. Zo kan je dan ook op haar website je persoonlijke gegevens invullen. Dat zijn niet alleen de standaard gegevens zoals lengte en gewicht, maar ook de afmetingen van schouders, taille en heupen, je slaaphouding, slaapgedrag en zelfs warmte beleving.

Na het invullen van je gegevens, gaat Master Matras aan de slag om een 100% maatwerk matras aan te bieden. Deze kan je direct bestellen, maar ook uitproberen. Zowel thuis als in een van de showrooms!

Andere voordelen van Master Matras:

 • 180 dagen gratis uitproberen
 • 100% maatwerk
 • Ook als je lichaam of slaapvoorkeur verandert, kan het matras te allen tijde worden aangepast
 • 10 zones/hardheden
 • 20 jaar levensduur
 • Gratis installatie + retour oude matras
beste-matras-goedkoop

Bron: foto van Loisir.nl met onze kant Bagheera

Beste matrassen vergelijken #2. M Line

M Line is de winnaar onder de goede matrassen vergelijken! Net als Auping heeft M Line al tientallen jaren professionele ervaring in het ontwikkelen van de beste matrassen. In eerste instantie is het bedrijf begonnen voor het ontwikkelen van matrassen voor top sporters. Maar hedendaags bieden ze dezelfde kwaliteit aan de “normale” mens. Alles met als doel om de beste nachtrust te geven. In totaal zijn er meer dan 20 matrassen waaruit je kan kiezen. Ieder heeft aparte voor- en nadelen.

Klik hier voor het volledige overzicht van alle topkwaliteit matrassen die M Line aanbiedt.

Voordelen van M Line als goede matrassen vergelijken zijn:

 • 100 dagen proefslapen
 • Grootste aanbod matrassen
 • Hoge kwaliteit tegen betaalbare prijs (vaak hoge kortingen)
 • De nieuwste slaaptechnieken voor de beste nachtrust

Meer weten? Klik hier voor meer informatie en vul de matrassenwijzer in. Aan de hand van jouw antwoorden krijg je direct een overzicht van de goede matrassen die bij jouw passen. Zo kan je vergelijken en de juiste keuze maken.

Toch staat M Line als winnaar niet op nummer 1. Hoe kan dat? Welnu, op de nummer 1 staat een speciale variant van M Line, namelijk M Line Wave. Laten we daar eens naar kijken!

Beste matrassen vergelijken #1. M Line Wave

beste-matrassen-goedkoop

Bron: foto van Loisir.nl met onze kant Bagheera

De allerbeste keuze onder de matrassen is Wave by M Line. Wave is een speciale aftakking van M Line, die zich volledig richt op het perfecte maatwerk matras. In 2020 hebben de Wave matrassen het beste gescoord op ondersteuning in de matrassentest van de Consumentenbond. Maar er is meer.

Ik slaap zelf nu een half jaar op de Wave matrassen. Deze vind je op de foto hierboven. Er zijn twee types, namelijk de ‘Wave’ en de ‘Wave’ light. De ‘Wave’ is het dikkere matras wat je kan zien op de foto. De ‘Wave’ light is wat dunner van formaat en slaapt zachter.

Beide matrassen kan je eenvoudig omdraaien of de lagen wisselen. De ene kant is namelijk zachter dan de andere kant. Als je houdt van zacht slapen, kies je dus voor de kant met het zachte gedeelte.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie

Enkele voordelen van Wave by M Line:

 • 125 nachten proefslapen
 • De hoge kwaliteit van M Line maar dan tegen een fors lagere prijs
 • Omwisselbare lagen
 • 10 jaar garantie


Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie