Huddle Vergelijken & Review [2021]: Community Software & Cursus
02 september 2021 
10 min. leestijd

Huddle Vergelijken & Review [2021]: Community Software & Cursus

Beste vergelijker, wil je een winstgevende online community en/of cursus oprichten? Je business automatiseren met loyale klanten? Lees dan eerst deze review. We gaan Huddle vergelijken op kwaliteit en prijs. De centrale vraag in deze review is of Huddle de beste keuze is als software voor het maken van een eigen community. We kijken naar zowel de inhoud als een uitgebreide vergelijking met vergelijkbare aanbieders. Uiteindelijk bekom ik een conclusie die jou 50% geld bespaart, simpelweg dankzij goed onderzoek op zoek naar de beste keuze 😉.

Op naar de vergelijking!

Inhoudsopgave

Huddle Review: wat is het en wat kan ik ermee?
Welke functies heeft Huddle als community & cursus software?
Huddle Vergelijken: Beste Community & Cursus Software?
Huddle review op voor- en nadelen
Review Huddle: recensies en klantenervaringen
Conclusie Huddle Review en Vergelijken

Huddle Review: wat is het en wat kan ik ermee?

huddle-review-kwaliteit

In deze review gaan we Huddle vergelijken. Dan is het handig om te weten wat het precies is. Huddle is een software waarmee je een online community en cursus kan oprichten. Zie het als een online platform. Als eigenaar heb je toegang tot veel functies, waarmee je een eigen community en cursus kan inrichten.

Huddle is geschikt voor iedereen die kennis kan samenbundelen in een cursus, zoals:

 • Coaches
 • Sprekers
 • Consultants
 • Marketingbureaus

Voorbeelden van succesvolle Huddle communities zijn talrijk. Huddle is namelijk de grootste community software in Nederland. Meer dan 1.600 ondernemers zijn aangesloten. Denk aan een community & cursus voor gitaarles. De eigenaar deelt zijn video’s over hoe je gitaar kan spelen. Mensen kunnen nu online dit volgen, in plaats van 1-op-1 gitaarles. Of denk aan een cursus voor breien, fitness, tuinieren, et cetera. In feite kan je alles omzetten in een community & cursus, zolang je maar een specifieke doelgroep bereikt.

We gaan zo Huddle vergelijken. Eerst iets over het verdienmodel. Want waarom Huddle? Simpel: dankzij een online community & cursus kan je jouw kennis eenmalig vastleggen. Vervolgens kan je dit verspreiden over duizenden mensen. Dit kan zelfs wereldwijd indien je alles in het Engels doet. In plaats van dat je gitaarles geeft voor 50 euro per uur, bied je een complete cursus aan voor 50 euro. Dit is veel aantrekkelijker voor de klant. En dus krijg je meer klanten die meer tevreden zijn.

Je kan daarnaast alsnog de 1-op-1 sessies aanbieden aan je tevreden klanten, voor wanneer ze een beetje persoonlijke aandacht willen 😉.

Oftewel: slimme ondernemers kunnen méér klanten en méér omzet per klant realiseren dankzij de Huddle community software.

Hoe ik dat zo zeker weet? Omdat ik ook gebruik maak van Huddle en daardoor 2,5K extra winst per maand realiseer.

Meer over Huddle weten? Klik hier voor meer informatie

Welke functies heeft Huddle als community & cursus software?

huddle-review-hoe-het-werkt

De Huddle functies zijn omvangrijk. Uit vergelijking kan ik alvast verklappen dat er veel mogelijkheden zijn. Huddle vergelijken op functies is eenvoudig: dit is de meest complete alles-in-één software voor een online community en cursus oprichten. Op de afbeelding hieronder vind je in hoofdblokken de vele functies die je hebt.

Ik maak zelf ook gebruik van deze software. Zo vind je hieronder mijn inlogportaal waarbij ik heb geklikt op “instellingen”.

huddle-vergelijken-functies

Aan de linkerkant vind je veel functionaliteiten:

 • Dashboard – statistieken zoals bezoekers, leden, en groeicijfers (KPI)
 • Gebruikers – gebruik verschillende levels/niveaus voor verschillende klanten. Hierdoor kan je meerdere producten verkopen, zoals losse producten en in één bundel
 • E-learning – maak uitgebreide cursussen door het toevoegen van video’s, worksheets, teksten en afbeeldingen
 • Community – bouw je eigen community (zoals Facebook) en laat de interactie beginnen
 • Design & Gamification – uniek aan Huddle is dat je leuke features en gamification kan toepassen zoals trofeeën, challenges en quizzes. Hierdoor neemt het plezier van community leden toe

Verder zien we op de afbeelding een overzicht uit “instellingen”. En zoals je ziet heb je heel veel extra functies die erbij komen.

Huddle is een alles-in-één software voor community en cursus maken. En dit werkt super simpel, waardoor je jouw community binnen één dag online hebt.

Wil je nog meer informatie? Klik hier voor 14 dagen proeftesten van Huddle (zonder betaling). Zo kan je uitproberen hoe makkelijk het werkt.

Huddle Vergelijken: Beste Community & Cursus Software?

We gaan nu Huddle vergelijken met andere software voor het bouwen van een community en cursus. Er zijn meerdere aanbieders. Sommige internationaal, anderen uit Nederland. De meeste zijn het allemaal net niet. Of te beperkt, en vooral vaak te complex. Daar heb je niks aan.

Er zijn een paar waardige concurrenten waarmee we Huddle kunnen vergelijken. Hieronder vind je het overzicht van de vergelijking:

huddle-vergelijken-prijs

Bron: Onderzoek LOISIR.nl vergelijken Huddle

We kunnen Huddle vergelijken met Course Flow en Plan A Day. Course Flow komt het meest in de buurt met een soortgelijke kwaliteit en functies. Plan A Day is veel meer beperkt en ziet er ook minder strak uit. In feite is die software alleen geschikt voor ZZP’ers of trainingsbedrijven die online trainingsdagen willen aanbieden. Zo zit er bijvoorbeeld ook een planningssoftware in.

Course Flow is de enige waardige vergelijking met Huddle. Als ik dit samenvat bekom ik twee punten:

 1. Huddle is 50% goedkoper dan Course Flow bij dezelfde opties zoals onbeperkt ledenaantallen en functies
 2. In vergelijking heeft Huddle meer functies
 3. Course Flow heeft meer maatwerk (bv. white label) en een betalingssysteem is inbegrepen

Wat is de beste keuze uit vergelijking: Huddle of Course Flow.

Antwoord: bij Huddle krijg je meer waar voor je geld en het is 50% goedkoper. Dit bespaart je circa 400 euro.

Actie: momenteel is Huddle extra afgeprijsd van 840,- voor 695,-. Klik hier voor meer informatie. Loop de korting niet mis, omdat dit levenslang geldig blijft

Huddle review op voor- en nadelen

Uit vergelijking is Huddle de beste keuze in Nederland. Dit is geen verrassende uitkomst. Huddle is toonaangevend in Nederland als online software voor community & cursus inrichten. Er zijn meer dan 1650 communities opgericht en dit blijft groeien. En er is veel vraag naar. Het gemiddeld aantal leden ligt boven de 200. De meest succesvolle communities gaan over de 10.000 leden.

Stel dat je “maar” 50 euro per lid krijgt. 50 * 10.000 = 500.000 euro aan jaarlijkse omzet. Of je vraagt 500 euro voor een goede cursus. 500 * 500 klanten = 250.000 euro jaarlijkse omzet. Massa = Kassa!

Dit zijn de voordelen uit mijn Huddle review:

 • Complete software voor online cursus/training die je binnen één dag kan instellen
 • Gebruikersniveaus toepassen voor verschillende klanten
 • Alles-in-één platform voor Community building
 • Effectieve Gamification functies voor meer interactie op de community
 • Een gratis mobiele App voor gebruikers
 • Koppelingen voor minder handarbeid
 • Zeer goede, Nederlandse service. De supportlijn van Huddle is echt heel goed, met vriendelijke en aardige mensen die je ook echt helpen

Nadelen van Huddle zijn:

 • Beperkte design functies voor de omgeving. Je kan niet alles aanpassen wat je wilt. Als je wel veel technische skills hebt is dit een nadeel. Voor mij is het juist ideaal, aangezien ik geen codering skills heb 😉
 • De prijs is op basis van abonnement. Op de korte termijn is dit goedkoper, op de lange termijn duurder. Al is mijn ervaring dat je de investering binnen een enkele maanden terugverdient

Zet jij vandaag nog je community online?

Huddle 14 dagen gratis uitproberen (zonder betaling)? Klik hier voor meer informatie.

Review Huddle: recensies en klantenervaringen.

Huddle is in korte tijd snel gegroeid tot de grootste community software in Nederland. Een paar jaar terug hadden ze nog wel wat issues. En daardoor was lang niet iedereen zo tevreden. Derhalve heeft Huddle via Google Reviews een klanttevredenheidsscore van 3,4 uit 5 op basis van 18 reviews.

Hier zitten een paar 1-sterren recensies bij van twee mensen die boos zijn over “oplichting”. Natuurlijk is dit onzin en de wrok van twee boze klanten. Hun zijn boos omdat ze de Huddle hebben opgezegd terwijl ze nog een paar maanden gebruik mochten maken van het jaarabonnement. Ze hadden verwacht hiervoor geld terug te krijgen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Als je een jaarabonnement afsluit dan is dat de overeenkomst. En dan moet je ook niet zeuren.

Gelukkig is Huddle vanaf 2021 enorm verbeterd. Er zijn meer functies bijgekomen. Er zijn minder bugs en issues. En er komen nieuwe verbeteringen aan die de kwaliteit laten toenemen. Deze enorme verbeteringsstap geeft ons nog meer waarde voor ons geld. En dat is ook te merken aan de recente Google reviews over Huddle:

recensies-huddle-ervaringen

Huddle 14 dagen gratis uitproberen (zonder betaling)? Klik hier voor meer informatie.

Conclusie Huddle Review en Vergelijken

In deze review lag de nadruk op het vergelijken van Huddle. We hebben gezien dat het een toonaangevende software is voor het oprichten van een online community en cursus. Uit vergelijking is duidelijk dat er veel functies zijn waarbij de kwaliteit heel goed is. Zeker in de afgelopen maanden is er veel verbeterd aan de software.

Huddle is dé software voor het opbouwen van een online community en cursus. Dit kan binnen één dag. Je hebt geen technische kennis nodig zoals van coderen of programmeren.

Na het vergelijken van Huddle met andere aanbieders is duidelijk dat zij momenteel de beste keuze zijn. Course Flow komt in de buurt, maar is helaas 50% duurder.

Kort samengevat ben ik uiterst tevreden en geef een beoordeling van 9 / 10 op basis van mijn review en vergelijking van Huddle. Ik gaf al aan zelf gebruik te maken van Huddle en de resultaten zijn uitstekend: 2,5K extra winst na 1,5 jaar sinds lancering van mijn community.

Tip: ik maak momenteel gebruik van volgende softwarepakketten die mijn omzet én winst exponentieel laten groeien:

Heb jij reviews en vergelijkingen met Huddle software? Laat het mij hieronder weten zodat we deze vergelijking nog beter maken!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie

arrow_drop_up arrow_drop_down