Huddle Vergelijken & Review [2023]: Community Software & Cursus
6 min. leestijd

Huddle Vergelijken & Review [2023]: Community Software & Cursus

Beste vergelijker, wil je een winstgevende online community en/of cursus oprichten? Je business automatiseren met loyale klanten? Lees dan eerst deze review. We gaan Huddle vergelijken op kwaliteit en prijs. De centrale vraag in deze review is of Huddle de beste keuze is als software voor het maken van een eigen community. We kijken naar zowel de inhoud als een uitgebreide vergelijking met vergelijkbare aanbieders.

Op naar de vergelijking!

Inhoudsopgave

Huddle Review: wat is het en wat kan ik ermee?
Welke functies heeft Huddle als community & cursus software?
Huddle Vergelijken: Beste Community & Cursus Software?
Huddle review op voor- en nadelen
Review Huddle: recensies en klantenervaringen
Conclusie Huddle Review en Vergelijken

Huddle Review: wat is het en wat kan ik ermee?

huddle-review-kwaliteit

In deze review gaan we Huddle vergelijken. Dan is het handig om te weten wat het precies is. Huddle is een software waarmee je een online community en cursus kan oprichten. Zie het als een online platform. Als eigenaar heb je toegang tot veel functies, waarmee je een eigen community en cursus kan inrichten.

Huddle is geschikt voor iedereen die kennis kan samenbundelen in een cursus, zoals:

 • Coaches
 • Sprekers
 • Consultants
 • Marketingbureaus

Voorbeelden van succesvolle Huddle communities zijn talrijk. Huddle is namelijk de grootste community software in Nederland. Meer dan 1.600 ondernemers zijn aangesloten. Denk aan een community & cursus voor gitaarles. De eigenaar deelt zijn video’s over hoe je gitaar kan spelen. Mensen kunnen nu online dit volgen, in plaats van 1-op-1 gitaarles. Of denk aan een cursus voor breien, fitness, tuinieren, et cetera. In feite kan je alles omzetten in een community & cursus, zolang je maar een specifieke doelgroep bereikt.

We gaan zo Huddle vergelijken. Eerst iets over het verdienmodel. Want waarom Huddle? Simpel: dankzij een online community & cursus kan je jouw kennis eenmalig vastleggen. Vervolgens kan je dit verspreiden over duizenden mensen. Dit kan zelfs wereldwijd indien je alles in het Engels doet. In plaats van dat je gitaarles geeft voor 50 euro per uur, bied je een complete cursus aan voor 50 euro. Dit is veel aantrekkelijker voor de klant. En dus krijg je meer klanten die meer tevreden zijn.

Je kan daarnaast alsnog de 1-op-1 sessies aanbieden aan je tevreden klanten, voor wanneer ze een beetje persoonlijke aandacht willen 😉.

Oftewel: slimme ondernemers kunnen méér klanten en méér omzet per klant realiseren dankzij de Huddle community software.

Hoe ik dat zo zeker weet? Omdat ik ook gebruik maak van Huddle en daardoor 2,5K extra winst per maand realiseer.

Meer over Huddle weten? Klik hier voor meer informatie

Welke functies heeft Huddle als community & cursus software?

huddle-review-hoe-het-werkt

De Huddle functies zijn omvangrijk. Uit vergelijking kan ik alvast verklappen dat er veel mogelijkheden zijn. Huddle vergelijken op functies is eenvoudig: dit is de meest complete alles-in-één software voor een online community en cursus oprichten. Op de afbeelding hieronder vind je in hoofdblokken de vele functies die je hebt.

Ik maak zelf ook gebruik van deze software. Zo vind je hieronder mijn inlogportaal waarbij ik heb geklikt op “instellingen”.

huddle-vergelijken-functies

Aan de linkerkant vind je veel functionaliteiten:

 • Dashboard – statistieken zoals bezoekers, leden, en groeicijfers (KPI)
 • Gebruikers – gebruik verschillende levels/niveaus voor verschillende klanten. Hierdoor kan je meerdere producten verkopen, zoals losse producten en in één bundel
 • E-learning – maak uitgebreide cursussen door het toevoegen van video’s, worksheets, teksten en afbeeldingen
 • Community – bouw je eigen community (zoals Facebook) en laat de interactie beginnen
 • Design & Gamification – uniek aan Huddle is dat je leuke features en gamification kan toepassen zoals trofeeën, challenges en quizzes. Hierdoor neemt het plezier van community leden toe

Verder zien we op de afbeelding een overzicht uit “instellingen”. En zoals je ziet heb je heel veel extra functies die erbij komen.

Huddle is een alles-in-één software voor community en cursus maken. En dit werkt super simpel, waardoor je jouw community binnen één dag online hebt.

Wil je nog meer informatie? Klik hier voor 14 dagen proeftesten van Huddle (zonder betaling). Zo kan je uitproberen hoe makkelijk het werkt.

Huddle Vergelijken: Beste Community & Cursus Software?

We gaan nu Huddle vergelijken met andere software voor het bouwen van een community en cursus. Er zijn meerdere aanbieders. Sommige internationaal, anderen uit Nederland. De meeste zijn het allemaal net niet. Of te beperkt, en vooral vaak te complex. Daar heb je niks aan.

Er zijn een paar waardige concurrenten waarmee we Huddle kunnen vergelijken. In vergelijking van alle software is Huddle de grootste partij, die in de basis veel functionaliteiten aanbiedt. Wat de beste keuze is, is afhankelijk van je voorkeuren. Ook is dit afhankelijk van hoe groot je de community en cursus wilt maken. In alle gevallen zijn zowel Huddle als andere aanbieders een prima keuze voor het opstarten van een cursus platform.

Omdat prijzen vaak veranderen, is het goed om dit op de website van Huddle zelf te bekijken. Zo hebben ze recentelijk een 'Lite' abonnement gelanceerd waardoor je voor een klein tarief kan opstarten. Indien de community uitgroeid, kan je het abonnement upgraden.

Meer informatie? Klik hier voor meer informatie over de aangepaste tarieven.

Huddle review op voor- en nadelen

Uit vergelijking is Huddle de beste keuze in Nederland. Dit is geen verrassende uitkomst. Huddle is toonaangevend in Nederland als online software voor community & cursus inrichten. Er zijn meer dan 1500+ communities opgericht en dit blijft groeien. En er is veel vraag naar. Het gemiddeld aantal leden ligt boven de 200. De meest succesvolle communities gaan over de 10.000 leden.

Stel dat je “maar” 50 euro per lid krijgt. 50 * 10.000 = 500.000 euro aan jaarlijkse omzet. Of je vraagt 500 euro voor een goede cursus. 500 * 500 klanten = 250.000 euro jaarlijkse omzet. Massa = Kassa!

Dit zijn de voordelen uit mijn Huddle review:

 • Complete software voor online cursus/training die je binnen één dag kan instellen
 • Gebruikersniveaus toepassen voor verschillende klanten
 • Alles-in-één platform voor Community building
 • Effectieve Gamification functies voor meer interactie op de community
 • Een gratis mobiele App voor gebruikers
 • Koppelingen voor minder handarbeid
 • Zeer goede, Nederlandse service. De supportlijn van Huddle is echt heel goed, met vriendelijke en aardige mensen die je ook echt helpen

Nadelen van Huddle zijn:

 • Beperkte design functies voor de omgeving. Je kan niet alles aanpassen wat je wilt. Als je wel veel technische skills hebt is dit een nadeel. Voor mij is het juist ideaal, aangezien ik geen codering skills heb 😉
 • De prijs is op basis van abonnement. Op de korte termijn is dit goedkoper, op de lange termijn duurder. Al is mijn ervaring dat je de investering binnen een enkele maanden terugverdient

Zet jij vandaag nog je community online?

Huddle 14 dagen gratis uitproberen (zonder betaling)? Klik hier voor meer informatie.

Review Huddle: recensies en klantenervaringen.

Huddle is in korte tijd snel gegroeid tot de grootste community software in Nederland. Een paar jaar terug hadden ze nog wel wat issues. En daardoor was lang niet iedereen zo tevreden. Derhalve heeft Huddle via Google Reviews een klanttevredenheidsscore van 3,4 uit 5 op basis van 18 reviews.

Hier zitten een paar 1-sterren recensies bij van twee mensen die boos zijn over “oplichting”. Natuurlijk is dit onzin en de wrok van twee boze klanten. Hun zijn boos omdat ze de Huddle hebben opgezegd terwijl ze nog een paar maanden gebruik mochten maken van het jaarabonnement. Ze hadden verwacht hiervoor geld terug te krijgen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Als je een jaarabonnement afsluit dan is dat de overeenkomst. En dan moet je ook niet zeuren.

Gelukkig is Huddle enorm verbeterd. Er zijn meer functies bijgekomen. Er zijn minder bugs en issues. En er komen nieuwe verbeteringen aan die de kwaliteit laten toenemen. Deze enorme verbeteringsstap geeft ons nog meer waarde voor ons geld. En dat is ook te merken aan de recente Google reviews over Huddle:

recensies-huddle-ervaringen

Huddle 14 dagen gratis uitproberen (zonder betaling)? Klik hier voor meer informatie.

Conclusie Huddle Review en Vergelijken

In deze review lag de nadruk op het vergelijken van Huddle. We hebben gezien dat het een toonaangevende software is voor het oprichten van een online community en cursus. Uit vergelijking is duidelijk dat er veel functies zijn waarbij de kwaliteit goed is. Zeker in de afgelopen maanden is er veel verbeterd aan de software.

Huddle is dé software voor het opbouwen van een online community en cursus. Dit kan binnen één dag. Je hebt geen technische kennis nodig zoals van coderen of programmeren.

Kort samengevat ben ik uiterst tevreden en geef een beoordeling van 9 / 10 op basis van mijn review en vergelijking van Huddle. Ik gaf al aan zelf gebruik te maken van Huddle en de resultaten zijn uitstekend: 2,5K extra winst na 1,5 jaar sinds lancering van mijn community.

Tip: ik maak momenteel gebruik van volgende softwarepakketten die mijn omzet én winst exponentieel laten groeien:

Heb jij reviews en vergelijkingen met Huddle software? Laat het mij hieronder weten zodat we deze vergelijking nog beter maken!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie