Plug & Pay Review 2023: Ervaringen & Betrouwbaar Getest!
6 min. leestijd

Plug & Pay Review 2023: Ervaringen & Betrouwbaar Getest!

Beste ondernemer, in dit artikel behandelen we een uitgebreide review over Plug & Pay. Wij gebruiken en testen de betaalpagina’s van IMU al meer dan één jaar! We hebben goede ervaringen met Plug & Pay en kunnen jou er als geen ander over bijpraten. Dankzij de technieken is onze omzet toegenomen en behalen we hogere conversie. Voor veel ondernemers is het een geschikt systeem, maar niet voor iedereen. In onze Plug & Pay review geven we je alle in’s en out’s!

De centrale vraag in deze Plug & Pay review is: kan ik mijn online verkopen verhogen dankzij de betaalpagina’s van Plug & Pay?

Inhoudsopgave

Review Plug&Pay: wat is het en wat kan ik ermee?

Plug & Pay is een software waarmee je betaalpagina’s kan maken. De software is gemaakt door IMU (Internet Marketing Unie), wat een van de grootste SEO specialisten in Nederland is. Zij geven terecht aan dat de betaalpagina dé belangrijkste pagina van iedere website en webshop is. Dit is het doorslaggevende moment waarop een lead besluit om klant te worden. Hier is de drempel het hoogste om haar te overtuigen.

Onze Plug&Pay review gaat verder dan wat het is. Wij gebruiken de betaalsoftware al één jaar. Hieronder delen we onze ervaringen. Maar eerst nog even iets over het belang van een goede betaalpagina.

De door IMU ontwikkelde software richt zich op het maken van effectieve betaalpagina’s. Dat betekent: een zo hoog mogelijk conversie, waarbij zoveel mogelijk mensen overgaan tot aankoop. Wanneer je aanmeldt krijg je toegang tot het systeem. Dit ziet er zo uit:

plug-pay-ervaringen

Als gebruiker kan je hier zelf binnen vijf minuten een nieuwe betaalpagina aanmaken. Deze opties heb je:

 1. Dashboard – weergeeft de statistieken
 2. Klanten/bestellingen – weergeeft betalingen en klanten
 3. Abonnementen – weergeeft lopende abonnementen
 4. Producten – hier kan je alle producten/abonnementen aanmaken die je verkoopt
 5. Checkout – hier kan je templates voor checkout kiezen en bijwerken (zie afbeelding)
 6. Upsells – voeg unieke features toe om conversie te verhogen
 7. A/B-testen – pas growth hacking toe: meten is weten
 8. Affiliates – binnen ons lidmaatschap kunnen we affiliate links aanmaken voor websites die ons willen promoten in ruil voor vergoeding

Meer weten over de functionaliteiten en opties? Klik hier voor meer informatie

Waarom Plug & Pay? Voor wie is het geschikt?

plug-pay-betaalpagina-testen

Uit onze Plug Pay review en ervaringen zijn we zeer enthousiast. Dankzij de betaalpagina’s kunnen we abonnementen en losse producten verkopen. De software helpt ons met hogere conversies. Zo is de laagste conversie van onze betaalpagina circa 6%. De hoogste is +20%. Dat is een prima resultaat.

Bovendien kunnen wij onze omzet verhogen door het toevoegen van upsells. Dit zijn eenmalige aanbiedingen om de koper over te halen een extra product of abonnementen te nemen. Natuurlijk krijgen ze daarvoor een interessante aanbieding.

Deze feature kan leiden tot circa 10 – 20% meer omzet uit dezelfde betaalpagina… Voor veel websites/webshops is het lidmaatschap dan ook snel terugbetaald.

Waarom Plug & Pay gebruiken? Het is geschikt voor:

 1. Aanbieden van losse producten en abonnementen
 2. Geschikt voor websites en kleinere tot middelgrote webshops
 3. Maken van effectieve betaalpagina’s die conversie verhogen
 4. Meer omzet dankzij upsells
 5. Automatisch facturatiesysteem
 6. Optie tot affiliatesysteem om anderen promotie voor jou te laten maken

Plug & Pay is met name geschikt voor wie losse producten of abonnementen verkoopt. Dan is het werkelijk de beste keuze.

Heb je een grote webshop? Dan is het minder interessant. Je kan Plug & Pay wel gebruiken, maar dit vergt veel tijd om alle checkout pagina’s apart aan te maken. In dit geval kan je beter een andere software gebruiken gericht op grote webshops.

Belangrijk uit Plug & Pay review: je gebruikt de software naast je lopende website. Het is een aparte software waarop je online inlogt en handmatig producten en checkouts aanmaakt. Heel flexibel dus!

Tip: je kan het hier gratis proberen voor 14 dagen zonder betalen. Zo kan je het zelf testen.

Onze ervaringen met Plug&Pay na één jaar testen

plug-pay-resultaten-conversie

We hebben de IMU betaalpagina’s van Plug & Pay één jaar in gebruik. Alhoewel we een relatief kleine speler zijn, hebben we reeds 41 lopende abonnementen die maandelijks zo’n 855 euro omzet realiseren (ex. BTW). Op jaarbasis komt dit neer op iets meer dan 12.000 euro (de maand december moet nog komen).

Natuurlijk valt of staat jouw succes in online verkopen met de kwaliteit van je product. Ook heb je online exposure nodig. Zo spenderen wij geen geld aan advertenties. Zouden we dit wel doen, dan zal de omzet hoger zijn. Dat is een keuze.

Al met al zijn we zeer positief over onze Plug & Pay ervaringen. Niet alleen in een review, maar dus ook in praktijk. Zoals aangegeven behalen we redelijk hoge conversies, van 6 tot +20% afhankelijk van de betaalpagina.

De betaalpagina gaat overigens hand-in-hand met goede landingpagina’s. Voor het maken van goede landingpagina’s gebruiken wij eveneens de software van IMU (genaamd Phoenix). Meer over deze software lees je in onze Phoenix review.

Betreffende onze Plug & Pay review: we maken ook gebruik van het IMU affiliate programma. Dit houdt in dat andere websites promotie maken voor onze producten. Bij iedere verkoop ontvangen zij een vergoeding. Dit gebeurt alleen op basis van verkoop, dus het is een no cure, no pay middel. Handig voor wanneer je niet wilt investeren in advertenties, maar wel extra omzet wilt genereren buitenom je website/webshop.

Meer weten over het affiliate systeem? Klik hier voor meer informatie

Hoe betrouwbaar is Plug & Pay voor verhogen van online verkopen?

review-plug-pay-checkout

Plug & Pay is zeer betrouwbaar als online betaalpagina. Wij hebben binnen het jaar nog nooit down-time of niet-werkende betaalpagina’s gehad. Ook hebben we geen afgekeurde betalingen ervaren.

Dit is werkelijk cruciaal: wanneer je klant wilt betalen moet dit mogelijk zijn!

Plug & Pay staat altijd online en kent tot op heden geen bugs of issues. Ook werken ze continue aan verbeteringen die wij als klanten kunnen aangeven middels een wishlist.

De vraag is natuurlijk: halen we meer online verkopen met Plug & Pay. Op basis van betrouwbaarheid ligt dit aan je huidige systeem. Heb je wel eens een niet-werkende checkout? Dat is echt funest voor je business. Iets wat je te allen tijde moet voorkomen. Maar wat wil je, met die gratis plug-in’s van Wordpress? Zij vernietigen niet alleen je SEO, maar kennen ook veel issues en bugs.

Als je klant hinder ondervindt tijdens het betalen, dan is hij weg. Zo simpel is het.

Op basis van Plug & Pay kan je jouw online verkopen absoluut verhogen. Met name geschikt voor wie losse producten en abonnementen aanbiedt. En dankzij de upsells halen we zo’n 10 – 25% extra omzet op huidige betalingen. Dus alleen dat is het wel waard.

Natuurlijk komt dit prachtige systeem ook met een prijskaartje. Dat is het enige nadeel t.o.v. de gratis wordpress plug-in’s. Maar gelukkig heeft Plug & Pay haar prijs recentelijk verlaagd en kan je kiezen uit drie varianten.

Meer weten? Bekijk hier de actuele prijzen

Conclusie over Plug & Pay review: boost je online sales dankzij betaalpagina’s met hogere conversie

Deze review over Plug & Pay gaat verder dan simpel omschrijven wat zij aanbieden. Wij hebben Plug & Pay één jaar getest! We kunnen als geen ander spreken over onze ervaringen en dus een goede, betrouwbare review schrijven.

We zijn enthousiast en staan in voor IMU met haar betaalpagina’s van Plug & Pay. De betrouwbaarheid is uitstekend. Ook de functionaliteiten zijn goed. Maar het belangrijkste vinden wij dat deze investering leidt tot meer omzet en winst. We halen hogere conversies en genereren extra omzet dankzij de upsells.

Natuurlijk is het de vraag of dit systeem ook bij jouw past. Dat kan alleen jij beoordelen.

Gelukkig kan je Plug & Pay 14 dagen gratis proberen en testen (zonder betaling).

We zijn benieuwd! Wat is jouw review en ervaringen met Plug & Pay als betaalpagina?

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie