Is een E-sigaret gezonder dan roken?
2 min. leestijd

Is een E-sigaret gezonder dan roken?

Steeds vaker krijgen we van onze lezers vragen over een gezonde levensstijl. Een van deze vragen is of een E-sigaret gezonder is dan roken? Een E-sigaret wordt ook wel een elektrische smoker of elektrische sigaret genoemd. Dit is een innovatie van al enkele jaren oud, en zou een plaatsvervanger van het normale roken moeten worden / zijn. Maar, welke voordelen biedt een E-sigaret ten op zichte van roken? Zijn er überhaupt wel voordelen? En zijn er ook nadelen van deze nieuwe manier van roken? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de E-sigaret.

Zijn E-sigaretten gezonder dan roken?

E-sigaretten zijn een innovatie die bedacht is om te stoppen met roken. Elektrische smokers zijn echt veel gezonder dan roken. Dit komt doordat ze verschillende voordelen geven t.o.v. normaal roken. Deze voordelen lees je hieronder. Wanneer je verschillende nieuwsbronnen raadpleegt wordt het duidelijker dat een E-sigaret veel gezonder is dan roken. En dit heeft een duidelijke oorzaak. E-sigaretten zorgen er namelijk voor dat je wel de nicotine binnenkrijgt, maar niet de kankerverwekkende stoffen. Bij roken krijg je veel kankerverwekkende stoffen binnen en dit verhoogt het risico op kanker. Door het gebruik van E-sigaretten neemt het risico op kanker af voor een roker. Voor niet-rokers maakt dit niet uit.

Naast het feit dat je bij een E-sigaret geen kankerverwekkende stoffen binnen krijgt, is het ook om een andere reden gezonder. Elektrische sigaretten stoten namelijk ook geen koolmonoxide en stikstofoxide uit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam en longen schoner blijven. Als bijgevolg voel je je fitter en gezonder, wat weer zorgt voor meer gezondheid.

e-sigaret gezonder dan roken

Wat zijn de voordelen van een E-sigaret?

Elektrische sigaretten bestaan niet zomaar. Er moeten enkele voordelen bestaan waardoor rokers een E-sigaret verkiezen boven normaal roken. De voordelen van een E-sigaret in vergelijking tot een normale sigaret zijn:

  • E-sigaretten zorgen voor minder vervuiling. Je hoeft je peuk nooit meer op straat te gooien.
  • Het is goedkoper. Je schaft eenmalig een E-sigaret aan, maar vanaf dat punt begin je met besparen op het roken.
  • Een E-sigaret bevat geen kankerverwekkend teer. Er is risicovermindering op vormen van kanker.
  • Elektrische sigaretten zijn minder schadelijk voor je gezondheid, want ze produceren geen koolmonoxide en stikstofoxide. Deze giftige stoffen tasten je hart- en bloedvaten aan en verslechteren je ademhaling en conditie.
  • Je kunt aroma’s toevoegen voor verschillende smaken.
  • Je zult lekkerder ruiken dan na het roken.
  • E-sigaretten geven je wel het gevoel van roken, maar zijn gezonder voor je.

Het grootste voordeel van E-sigaretten is dat het je een gevoel van roken geeft, maar dan gezonder. In de loop der tijd kun je de nicotine vervangen door verschillende aroma’s. Hierdoor kun je nog steeds de gewoonte van roken uitvoeren, maar dan adem je gezonde aroma’s in die niet schadelijk voor je gezondheid zijn. Dit proces neemt tijd in beslag, maar zorgt er wel voor dat je de gewoonte van roken langzaam maar zeker kan verbreken. Uiteindelijk kan je hierdoor makkelijker afkicken van nicotine.

Waar koop je E-sigaretten online?

E-sigaretten kun je eenvoudig online bestellen. Er zijn meerdere webshops die pakketten voor elektrische smokers aanbieden. Net zoals met alles heb je goedkope en dure versies. In principe zijn de goedkope E-sigaretten van prima kwaliteit, en kun je ze veilig gebruiken. Zowel de goedkope als de dure E-sigaretten zijn functioneel. Ze werken beide prima. Vaak heb je bij de duurdere versies nog enkele extra opties en ook is het design mooier en zijn ze vaak wat duurzamer. Maar goed, de keuze ligt dus bij jullie want zowel de goedkope als de dure versie zijn prima bruikbaar.

Wil jij stoppen met roken? En wil je overstappen naar een gezonder alternatief met de E-sigaretten? Via E-liquidmania kan je eenvoudig online een E-sigaret kopen. Hopelijk heeft deze blog je goed geïnformeerd over de voordelen van elektrische sigaretten in vergelijking tot normaal roken! Heb jij tips en / of ervaringen? Deel ze dan zeker met onze andere lezers in een reactie hieronder.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie