Review Trading Navigator [2023] Ervaringen & Vergelijken
15 min. leestijd

Review Trading Navigator [2023] Ervaringen & Vergelijken

Beste vergelijker, in dit gastartikel vind je een uitgebreide review van Trading Navigator. Word je ook plat gegooid met het “gratis” boek “beleggen in 10 stappen” van Harm van Wijk van beleggen.com? Soms wat irritant. Maar goed, zijn aanbod is oké voor een specifieke doelgroep. En daar gaat dit artikel over. Een uitgebreide review over Trading Navigator van beleggen.com. Immers, met zijn “gratis” boek wilt onze Harm jou overtuigen om zijn Trading Navigator Methode te gaan toepassen. Ik heb dit ervaren en zal je mijn lessen delen, zodat jij kan bepalen of het iets voor jou is.  

In deze Trading Navigator review vind je mijn ervaringen en vergelijking van deze methode. Dit is gebaseerd op 7 jaar beleggingservaring en 9 maanden gebruik van het platform van Harm. Je vindt hier geen saaie opsommingen, maar praktische uitleg over of deze cursus wel of niet voor jou geschikt is.

De Trading Navigator is namelijk beslist niet voor iedereen geschikt!

Op naar Trading Navigator review & vergelijken!

Inhoudsopgave:

Trading Navigator Review: wat is het en hoe helpt dit mij met beleggen?

trading-navigator-beleggen-com-review

Een computerprogramma? Automatische koop- en verkoopsignalen? Technische trends? Wat is nu precies de Trading Navigator Methode van beleggen.com. En belangrijker: hoe gaat dit jou helpen met beter beleggen? Na een uitgebreide review en ervaringen met Trading Navigator kan ik het samenvatten als:

De Trading Navigator Methode is een software die automatisch aan- en verkoopsignalen geeft voor aandelen op basis van technische analyse en momentum.

Naast de software krijg je ook toegang tot enkele trainingen. Een daarvan is de “6 weeks” coaching programma”. Je kan dit op je eigen tempo volgen. Als gevorderde belegger heb ik de video’s bekeken, maar ben hier niet enthousiast over. Sommige trainingen zijn relatief oud, en de diepgang is niet altijd even goed. Wel is er een goede training over “handelsplan”. Hier gaat men echter wel uit van een startkapitaal van 100.000 euro + dat je veel actieve trades maakt.

Meer weten over het aanbod + 50% korting? Bekijk hier gratis exclusieve training

Je zou deze cursus vooral willen kopen vanwege de software en de community met experts. De software kijkt naar trend beleggen. Zo voorkom je, zonder emoties, dat je tegen de trend in belegt.

Dit is belangrijk uit de Trading Navigator review en ervaringen: de methode is niet voor passieve beleggers, noch voor lange termijn beleggers en ook niet voor ETF beleggers. De methode is 100% gericht op aandelen en opties. Dit vergt veel kennis en kunde, waarbij je de software voor jou kan laten werken. Het gaat dus om de combinatie. Je moet eerst de cursussen volgen. Leer eerst de software begrijpen en ga dan pas je geld inzetten.

Een ander punt van kritiek: ik ben een lange termijn belegger. Mijn onderzoek is volledig gericht op unieke bedrijven met duurzaam competitief voordeel binnen een groeiende markt. Dit zijn bedrijven die op de lange termijn méér winst maken, met koersrendement als gevolg. Deze kenmerken: Value, Groei, en Winstgevendheid, noemen ze fundamentele analyse.  

De Trading Navigator Methode kijkt niet naar fundamentele analyse. De software kijkt enkel naar technische analyse en trends. Oftewel: je kan ook minder sterke bedrijven kopen, puur omdat er koopsignalen zijn op basis van bewegende trends. Wel moet het in theorie zo zijn dat sterke bedrijven vaak een opwaartse trend vertonen. Er zit logica in deze werkwijze.

Daarom is spreiding altijd van groot belang. Ook bij een trading software zoals deze. En aan de andere kant, ondanks mijn kritiek, toont Harm aan dat ze een zeer hoog gemiddeld rendement behalen dankzij de Trading Navigator Methode. 

Meer weten over het aanbod + 50% korting? Bekijk hier gratis exclusieve training

Hoe werkt Trading Navigator van beleggen.com? Ervaringen en Uitleg

Na mijn Trading Navigator Methode ervaringen kan ik je verzekeren dat dit geen vorm van passief beleggen is. Ook met zo’n software zal je nog altijd kennis en kunde nodig hebben. Immers, de methode laat je beleggen in aandelen. Dit is wezenlijk anders dan het beleggen in wereldwijde ETF’s waar duizenden aandelen inzitten (en dus veel risicospreiding).

Hoe werkt de Trading Navigator nog meer? Bij deelname krijg je toegang tot:

 1. De trading software
 2. Een levendige community met live Q&A’s met experts
 3. Wekelijks een live trading sessie (op vrijdag)
 4. Meerdere cursussen (waarvan veel niet meer actueel)

Over de cursussen ben ik kritisch. Dit is aan de magere kant en de inhoud is niet altijd actueel.

Wel ben ik enthousiast over de trading software en met name de community. De community is levendig en er bevinden zich meerdere beleggingsexperts op. Zij doen ook aan zelfpromotie, maar dat is goed. Immers, de beste promotie is om goede antwoorden en tips te geven.

Ook zijn er wekelijkse LIVE trading sessies. Dit is van grote waarde voor wie meer actief wilt beleggen in aandelen en opties. Ook interessant voor technische analisten.

trading-navigator-review-hoe-het-werkt

Voor day traders is het minder geschikt. Hieronder gaan we Trading Navigator vergelijken. Dan zal ik je aangeven welke cursus het beste is voor day traders.

De grootste waarde van de Trading Navigator van beleggen.com is de input van Harm van Wijk en beleggingsexperts. Zo vind je regelmatig een update voor aandelen als input voor de trading software. Dit is een simpele watchlist met een paar aandelen (tickers). Maar verkijk je niet op de simpele presentatie. Zo’n watchlist ontstaat vanuit veel onderzoek vanuit Harm en beleggingsexperts. Je kan de aandelen direct uploaden naar de trading software. Vanaf dat moment krijg je koop- en verkoopsignalen vanuit de software voor die betreffende aandelen. 

Na mijn Trading Navigator review en ervaringen ben ik wel kritisch. Dit komt vooral omdat ik niet tot de doelgroep behoor. Als gevorderde lange termijn belegger is de Trading Navigator Methode niet voor mij geschikt. Maar als jij meer korte termijn handelaar bent die wilt werken met een software, dan is het aanbod van Harm vrij uniek. Met name de levendige community met actuele en praktische tips voor aandelentrends en technische analyses.

Meer weten over het aanbod en 50% korting? Bekijk hier gratis exclusieve training 

voordelen-nadelen-trading-navigator-methode

Voor- en nadelen van de Trading Navigator Methode

Op het Internet vind je meerdere Trading Navigator reviews. De meeste zijn niet berust op eigen ervaringen. Ze kijken gewoon naar de website en sommen de voor- en nadelen op.

Dat ga ik dus niet doen.

Vanuit mijn eigen ervaring met zowel de cursus als mijn ervaringen met beleggen, zal ik je hieronder praktische voor- en nadelen geven. Oftewel, wat heb je nou echt aan deze cursus van Harm?

Praktische voordelen Trading Navigator Methode

 1. Het is de enige aanbieder van de Trading software in Nederland. Wil je werken met een software die automatisch koop- en verkoopsignalen geeft, dan is dit je enige keuze
 2. De community is beslist levendig. Dagelijkse updates
 3. Veel expertise aanwezig op de community
 4. Geschikt voor actieve beleggers in aandelen en opties (gevorderd)
 5. Geschikt voor trend beleggen en momentum aandelen. Het klopt dat tegen de trend beleggen vaak negatief uitpakt
 6. Technisch handelen zonder emoties

Praktische nadelen Trading Navigator Methode

 1. De trading navigator methode klinkt als een makkelijke manier om geld te verdienen, maar zo eenvoudig is het niet. Beleggen kent altijd grote risico’s.
 2. Om het maximale uit de software te halen, zal je een hoog startkapitaal (>50.000 euro) nodig moeten hebben voor de juiste spreiding
 3. Tijdsintensief – iedere week moet je actief zijn met aan- en verkopen. Soms is dit 10 minuten, maar vaak ben je hier meer tijd aan kwijt
 4. Cursus aanbod is matig en soms niet actueel
 5. Niet geschikt voor: passieve-, lange termijn-, en ETF beleggers

Mijns inziens is het grootste voordeel aan de Trading Navigator van beleggen.com dat je zonder emoties kan handelen. Hier heeft Harm een sterk punt. Emoties bij beleggen leiden vroeg of laat tot verliezen. Emoties kan je uitschakelen met vaste vuistregels voor beleggen. Als je dit zelf doet heb je discipline nodig. Maar met de software wordt dit voor jou gedaan. Je moet gewoon verkopen wanneer het systeem het aangeeft op basis van trends. Zo beleg je niet tegen de trend, en daar zit wel logica in.

Het grootste nadeel, vanuit mijn persoonlijke ervaringen, is dat ik vind dat je te veel vertrouwen legt in de software. Of het 100% werkt kan ik niet bevestigen vanuit mijn Trading Navigator ervaringen. Ik denk wel dat het beter is voor korte termijn beleggers, dan wanneer je de software niet gebruikt. Gewoon omdat je dan zonder emoties handelt. Maar de software kijkt niet

Meer weten over het aanbod + 50% korting? Bekijk hier gratis exclusieve training

Disclaimer

Ik beheer zelf meerdere cursussen beleggen. Mijn kennis en aanbod richt zich volledig op lange termijn beleggen. De cursussen van Harm van Wijk, zoals de trading navigator, zijn meer korte termijn. Derhalve zie ik dit niet als concurrentie.

In deze review zal ik objectief zijn, omdat ik het werk van mijn collega’s respecteer. We hebben allemaal hetzelfde doel: (beginnende) beleggers naar hoger rendement helpen. Ik doe dit met lange termijn beleggen, omdat dit de meest duurzame en relatief veilige vorm is.

Omdat ik een eigen beleggingsstrategie heb, maak ik geen gebruik van de Trading Navigator Methode. Ja, ik heb er nu 6 maanden ervaring mee in monitoren hoe het werkt. Maar ik heb hier geen geld op gezet. Ik kan dus niet verifiëren of het ook daadwerkelijk werkt. Bovendien is 6 maanden hier te kort voor. Zelfs bij een korte termijn strategie als de Trading Navigator zal je het moeten beoordelen over meerdere jaren.

Voor wie is de Trading Navigator Methode geschikt?

Vanuit de voor- en nadelen wordt duidelijk voor wie het geschikt is. Op de website geeft Harm aan dat “iedereen” geld kan verdienen met aandelen dankzij de software. Het woord “iedereen” zou ik graag specifieker maken. Immers, niet “iedereen” wilt iedere week actief bezig zijn met beleggen. En niet “iedereen” wil hoger risico nemen met individuele aandelen (ook al werkt het met een software die het waarschijnlijk beter doet dan jijzelf).

Dus nee. De Trading Navigator is mijns inziens niet voor “iedereen” geschikt. Als je het mij vraagt is het wel geschikt voor:

 1. Actieve beleggers voor circa 0,5 – 2 uur per week (of meer)
 2. Gevorderde beleggers die in opties willen handelen
 3. Voor wie meer risico wilt nemen met aandelen (vs. ETFs)
 4. Voor technische analyse traders, trend beleggers en eventueel day traders
 5. De software kan eventueel werken voor crypto beleggen (hier vertel ik later meer over)

Ik vind dit een behoorlijk specifieke doelgroep.

Ik beschouw de Trading Navigator niet als een “makkelijke” manier om geld te verdienen met aandelen. Er gaat echt wel wat tijd in zitten. En je moet alles wel accuraat opvolgen.

Het is niet geschikt voor passieve beleggers. Noch voor ETF beleggers. En ook niet voor lange termijn beleggers die aandelen kopen op basis van fundamentele analyse. Dat betekent waardering, groeicijfers en winstgevendheid.

Hieronder gaan we Trading Navigator vergelijken. Dan zal ik ook aangeven welke cursus het beste is voor lange termijn beleggers 😉.

Behoor jij tot de doelgroep en wil je lid worden met 50% korting? Bekijk hier gratis exclusieve training

Trading Navigator vergelijken met cursussen voor beleggen

trading-navigator-vergelijken

In deze uitgebreide review over Trading Navigator heb je reeds veel geleerd over het hoe en wat. Je weet nu dat de software geschikt is voor trend beleggen (noemen ze ook wel momentum). Qua tijdshorizon koop en verkoop je eenzelfde aandeel binnen circa 1 – 6 maanden. Soms wat langer.

De Trading Navigator methode is derhalve een beleggingsstrategie voor korte termijn (trend) beleggers.  

Hieronder gaan we Trading Navigator vergelijken. We kijken naar drie andere cursussen die onderscheidend zijn. Ieder met een andere doelgroep, namelijk:

 1. Day traders
 2. Crypto beleggers
 3. Lange termijn beleggers (aandelen en ETFs)

Day Trading Masterclass 2.0 vs. Trading Navigator Methode

beleggen-com-review

De meest bekende day trading cursus in Nederland is die van Kevin. Hij doet dit naar eigen zeggen al enige jaren, samen met een compagnon. Voor enkele jaren bieden zij de cursus “Day Trading Masterclass 2.0” aan. 2.0 staat voor een recente vernieuwing anno 2023.

Als je echte day trader bent, is zo’n cursus zeer behulpzaam. Met name de actieve LIVE sessies zijn goed om te volgen. Dit is in feite iedere werkdag in de namiddag. Als day trader zou je dezelfde aankopen kunnen kopiëren, en zo hetzelfde resultaat behalen. In de tussentijd leer je er natuurlijk veel van. En bovendien vind je er een day trading cursus + community.

Trading Navigator vergelijken met Day Trading Masterclass 2.0 kan ik het beste doen op intensiteit. Waar de Trading Navigator circa 2 uur per week in beslag neemt, is dit bij de Day Trading Masterclass circa 2 uur per dag. Een wezenlijk verschil. Bij laatstgenoemde is het echt dagelijks aan- en verkopen van hetzelfde aandeel. Bij de software van Harm van Wijk is het aan- en verkopen circa 1 – 6 maanden. De software is ook niet geschikt voor day traders.

Wil je leren hoe je succesvol kan day traden? Klik hier voor day trading cursus en maak de beste keuze onder alle day trading cursussen in Nederland.

Let op: day trading is uiterst risicovol. Ik ben anti-day trading, simpelweg omdat het risico veel hoger is dan bij lange termijn beleggen. (en ja, ook als je day trading beleggingsstrategieën toepast!)

Crypto Masterclass vs. Trading Navigator Methode

beleggen-com-vergelijken

De Trading Navigator Methode kan worden gebruikt voor crypto beleggen. Het is alleen geen specifieke cursus tot cryptobeleggen. Ze bieden wel een andere methode aan, waarover ik zo meer vertel.

Wil je leren beleggen in cryptomunten? Dan moeten we Trading Navigator vergelijken met Crypto Masterclass. Laatstgenoemde is een van de bekendste Nederlandse cursussen voor crypto beleggen.

Laat ik maar direct kritisch beginnen: persoonlijk vind ik dat ze heel veel geld vragen. Ze rekenen 2000 euro voor de complete Crypto Masterclass. 

Echter, na mijn nieuwe review over Crypto Masterclass vind ik dat ze in 2023 wel aanzienlijk verbeterd zijn. Zo hebben ze de cursus flink uitgebreid met betere, recentere én praktischere videolessen om succesvol te investeren in cryptomunten. Ook de community is enorm gegroeid met reeds 55.000+ leden. En er zijn nu meer crypto experts aangesloten om jouw vragen persoonlijk te beantwoorden.

Het aanbod is veel beter geworden! De prijs blijft echter nog steeds hoog. Maar hier hebben we een oplossing voor. Je kan 50% korting krijgen op de 2000 euro.

Onze tip: Klik op deze link voor gratis training van AllesoverCrypto. Na het volgen van die training krijg je ook eenmalig 50% korting. Dat is €1000 korting (!) die je via deze link kan krijgen. En voor die prijs is het de investering meer dan waard (je hebt overigens altijd 14 dagen recht op retour).  

Happy Investors – cursussen voor lange termijn beleggers

trading-navigator-cursus-vergelijken

Als je vaker mijn artikels leest (of video’s bekijkt), weet je dat ik 100% lange termijn belegger ben. Dit doe ik nu voor meer dan 7 jaar, en de resultaten zijn uitstekend. Mijn beleggingsstijl is gebaseerd op die van Warren Buffet, maar dan meer gericht op groei.

Samengevat: ik onderzoek sterke bedrijven met unieke strategische posities die leiden tot duurzaam competitief voordeel. Op de lange termijn leidt dit tot bovengemiddelde groei en winstgevendheid. Met als gevolg potentieel x5 – x10 rendement (of meer).

Ik koop deze aandelen op basis van een risicostrategie. In totaal ben je hier zo’n 30 minuten per maand mee bezig.

Daarnaast geloof ik sterk in ETF’s. Zeker nu ik met meer geld beleg (>180.000 euro), wil ik steeds minder risico nemen. Dit doe ik door een deel van mijn beleggingsportefeuille te investeren in de beste ETF’s. Op basis van onderzoek geselecteerd.

De combinatie tussen de beste ETF’s en unieke bedrijven leidt voor mij tot >14% gemiddeld rendement. Dit ligt 6 – 7% hoger dan het marktgemiddelde.

Mijn cursussen noem ik de Happy Investors Community. Ons doel is succesvol lange termijn beleggen voor duurzame groei in vermogen. We balanceren risico, maar halen toch hoger rendement dankzij goed onderzoek. Dit doen we voor de lange termijn omdat we geld voor ons laten werken. Zodat wij kunnen genieten van het leven. In meer (financiële) vrijheid.

Ik heb de cursus opgericht omdat er geen Nederlands aanbod is voor succesvol lange termijn beleggen. Daarnaast vind ik het super leuk om persoonlijke begeleiding te geven. Dit is dan ook mijn kracht: een zeer uitgebreide cursus van 70+ uur trainingsmateriaal + onderzoek naar de beste aandelen en ETF’s + community met maandelijkse updates + persoonlijke begeleiding

Kan je ook crypto beleggen met de Trading Navigator?

Crypto beleggen is enorm volatiel en risicovol. Een beleggingssysteem met aan- en verkoop signalen op basis van technische analyse kan hierbij een gouden zaak zijn. Stel dat je iedere dag een signaal krijgt: nu crypto kopen. En drie uur later het signaal: crypto verkopen. Met als resultaat +10% rendement. Normaliter zou je hier één jaar over doen met de gemiddelde ETF.

Is Trading Navigator het wondermiddel voor succesvol crypto beleggen en enorme winsten te halen?

Antwoord: nee. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het niet waar.

Volgens de eigenaar kan je de Trading Navigator ook inzetten voor crypto beleggen. Dit is het antwoord van Harm van Wijk op zijn eigen community:

De Trading Navigator kan inderdaad worden gebruikt bij crypto. Er is wel een verschil met aandelen, namelijk dat wij aan dingen bekijken op weekbasis en crypto bekijken op basis van de daggrafiek. De bewegingen van crypto zijn namelijk veel groter dan bij aandelen, zoals je wellicht al was opgevallen… ;-) – Harm van Wijk

Een van de gebruikers heeft echter andere ervaringen en geeft aan dat dit niet geschikt is voor crypto beleggen: 

werkt-trading-navigator-voor-crypto-beleggen

Wil je crypto beleggen met de Trading Navigator Methode? In dat geval kan je beter kiezen voor de x10 Crypto Cursus. Die cursus is volledig gericht op beleggen in cryptomunten.

Meer weten over de x10 Crypto Cursus? Klik hier voor meer informatie

Recensies van Trading Navigators: wat zeggen klantenrecensies en wat zijn de gebruikerservaringen?

Leuk en aardig, mijn uitgebreide ervaringen en review met de Trading Navigators methode. Maar wat zeggen andere klanten? Wat zijn de klantenrecensies?

Hieronder een overzicht van klantenrecensies en -ervaringen:


In totaal zijn er 12 reviews op Trustpilot te vinden. Dit is wel heel weinig op basis van 1000+ leden. Maar goed. Hierover een aantal opmerkingen.

De review van Teun is zeer terecht. De vraag is maar hoeveel extra rendement je behaalt dankzij de software. Zo geeft de recensie van Jaap aan 28% rendement te hebben. Maar let op: Hij is gestart in maart 2020, exact in de mega dip. Alleen een goede ETF had na deze periode al een rendement van +80% gehad. En samen met Happy Investors leden hebben wij +113% rendement gehaald door goede lange termijn beleggingen. Dus in dat perspectief is 28% zeer slecht. Ik weet niet goed waarom zijn resultaten zo laag zijn. Mogelijk heeft hij niet de juiste aandelen gekocht op basis van de software.

Dan hebben we een slechte review van Simon. Ik snap wel dat je 1-ster geeft als je veel geld hebt verloren. De recensie gaat erover dat hij, samen met Harm en anderen, 100.000 euro heeft geïnvesteerd in een aanbeveling vanuit Harm. Dit is echter zijn eigen fout. Je mag nooit 100.000 euro op één bedrijf of aandeel investeren. Dat is uiterst onverstandig. Bovendien mag je de aanbevelingen van Harm of andere cursussen nooit zien als koopadvies.

Beleggen kent grote risico’s en derhalve moet je altijd risico spreiden op basis van je risicoprofiel.

De andere recensies over Trading Navigator zijn positief en komt neer op “een fijne software”.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie

Conclusie over onze Trading Navigator Methode Review en Vergelijking

In deze uitgebreide review over Trading Navigator van Harm van Wijk hebben we veel aspecten behandelt. Je weet nu wat het inhoudt en hoe het werkt. Op basis daarvan kan je inschatten of het voor jou geschikt is.

Na het vergelijken van Trading Navigator weet je nu ook dat er geschikte alternatieven zijn. Specifiek voor day traders, crypto beleggers en lange termijn beleggers zijn er betere cursussen verkrijgbaar.  

Zo kan de Trading Navigator Methode een soort van concurrentie zijn voor mijn eigen cursus. Zo zie ik het echter niet, omdat die van mij volledig is gericht op lange termijn beleggen (voor passieve- en lange termijn beleggers in aandelen en ETF. De methodiek van Harm van Wijk is echt gericht op trend beleggen.

Na mijn ervaringen en review ben ik van mening dat dit een prima keuze is voor wie dan ook graag wilt trend beleggen met behulp van software. Dus meer korte termijn handelen in aandelen en opties. Alles op basis van de software die werkt met technische analyse. En ik moet eerlijk zeggen dat de community van Harm veel meer levendig is dan die van mijzelf. Is niet leuk om te zeggen, maar het is een feit. Zoals ook dat er veel beleggingsexperts op actief zijn.

Conclusie: voor lange termijn beleggen en day trading zijn er betere cursussen. Wil je trend beleggen op basis van de software? Dan is Trading Navigator een sterke methode op basis van software en beleggingsstrategie.

Meer weten over het aanbod + 50% korting? Bekijk hier gratis exclusieve training

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie