Duurzaam meubels leasen: waarom leasen duurzamer is dan kopen
5 min. leestijd

Duurzaam meubels leasen: waarom leasen duurzamer is dan kopen

Steeds meer mensen houden zich bezig met een duurzame levensstijl. Dit is natuurlijk een ontzettend goede ontwikkeling, door samen aan de slag te gaan kunnen we de wereld op de juiste manier in stand houden. Naast het verzamelen van al je plastic en het verminderen van je autogebruik is er een andere manier waarop je duurzaam beter kunt zijn. Dit is door het leasen van duurzame meubels. Wil je er achter komen wat de voordelen zijn van duurzaam meubels leasen en waarom het leasen van meubels duurzaak is dan zal je snel verder moeten lezen. Alles komt namelijk in dit artikel aan de orde!

Leasen is meer duurzaam dan kopen

duurzaam meubels leasen

Voordat we ingaan op de verschillende voorbeelden van het leasen van meubels is het van belang om stil te staan bij de volgende stelling: het leasen van meubels is duurzaam. Deze stelling is volledig correct, maar hoe kan het dan dat het leasen van meubels zo duurzaam is? hier zijn verschillende redenen voor te geven. We hebben de belangrijkste redenen voor duurzaam meubels leasen hieronder op een rijtje gezet.

Duurzaam meubels leasen maakt recycling mogelijk

De voornaamste reden dat duurzaam meubels leasen een van de beste keuzes is om te maken is het feit dat je bij het leasen aan recyclen zal doen. Wanneer bepaalde meubels nog goed zijn en wanneer deze op de juiste manier onderhouden kunnen worden dan is het mogelijk om deze te hergebruiken. Door dit hergebruiken zal je zorgen voor minder vervuiling, er hoeven immers minder producten geproduceerd te worden.

Zo heb je het BlueMovement initiatief van Bosch. Daarbij kan je in een zeer voordelig leaseabonnement Bosch wasmachines, wasdrogers en koelkasten van de hoogste kwaliteit (A+++) huren. Niet alleen is dat uitermate duurzaam, maar is de prijs dusdanig laag dat dit zelfs goedkoper is dan kopen.

Meer weten? Lees deze review over BlueMovement.

Het leasen van meubels is duurzaam door de circulaire economie

Dit punt sluit eigenlijk aan bij het bovenstaande punt. Als het gaat om het leasen van meubels spreken we van een circulaire economie. Dit houdt in dat producten als het ware een tweede leven krijgen. Dit in tegenstelling tot de reguliere economie waarbij er juist ontzettend veel meubels worden weggegooid. Veel van deze spullen zijn nog prima en kunnen goed gebruikt worden.

Leasen biedt een langere levensduur

duurzaam meubels leasen

Doordat je aan leasen doet zal de levensduur van de apparaten aanzienlijk langer zijn dan bij het reguliere gebruik. Deze langere levensduur heeft ook weer als gevolg dat er minder vaak geproduceerd zal worden, hierdoor is duurzaam meubels leasen een van de beste keuzes die je maar kunt maken als je het milieu een handje wilt helpen.

Zo heb je bijvoorbeeld de keuze tot het leasen van hele duurzame boxsprings bij Bedrent. Uit vergelijking blijkt dit de beste keuze te zijn voor het goedkoop leasen van hele luxe boxsprings voor een ultieme nachtrust. Nooit meer last van je rug en ook nog eens goedkoop en duurzaam. Niet voor niets groeit deze partij snel, met vele positieve klantenreviews.

Alles wat je hierover moet weten lees je in deze review over Bedrent.

Wat zijn voorbeelden van duurzaam meubels leasen?

duurzaam meubels leasen

Als het aankomt op het duurzaam meubels leasen zijn er talloze opties om voor te kiezen. Naast de reguliere soort meubels is het ook mogelijk om te kiezen voor verschillende soorten apparaten in huis. Om je een volledig beeld te geven bij de mogelijkheden voor het leasen hebben we hieronder een selectie gemaakt met de beste spullen om te leasen voor bij jou in huis.

Boxspring

Voor het duurzaam meubels leasen denk je natuurlijk op de eerste plaats aan een bank, maar ook een boxspring kan geleased worden. Uiteraard krijg je bij het leasen altijd een schoon matras, hier hoef je je dus geen zorgen om te maken. Het gaat er vooral om dat een boxspring al snel enkele duizenden euro’s kan kosten in de winkel. Dankzij de mogelijkheid voor het duurzaam meubels leasen zal je jouw slaapkamer kunnen aanvullen, zonder dat je een fortuin hoeft neer te leggen.

Let op: er zijn grote verschillen tussen aanbieders in termen van kwaliteit en prijs. Voorkom een miskoop, en lees eerst deze boxspring lease vergelijking.

Koelkast

Het leasen van meubels is duurzaam, maar dit is niet het enige wat duurzaam is. Er zijn namelijk ook talloze andere producten die je kunt leasen. Een koelkast behoort hier ook toe. Dankzij het leasen van een koelkast kun je voor weinig geld een grote Amerikaanse koelkast in huis hebben. Deze zijn voor de reguliere prijs vaak veel te duur, echter stelt het leasen je de mogelijkheid om zonder problemen een koelkast te nemen.

Weten wat de beste keuze tot duurzaam koelkast leasen is? Hier vind je de vergelijking van koelkast leasen.

Wasdroger

Het leasen van een wasdroger is mogelijk bij talloze aanbieders. Deze verscheidenheid aan aanbieders brengt met zich mee dat je altijd uit kunt komen bij een aanbieder met een wasmachine die aansluit bij wat je zoekt. Een wasdroger maakt het je echt een stuk eenvoudiger, of je nu een alleenstaande student of een moeder met kinderen hebt. door middel van een wasdroger zal je in ieder geval niet meer aan de haal hoeven gaan met allerlei ophangsystemen voor de was.

Wasmachine

Een wasmachine is de ideale keuze voor de mensen die zoeken naar een mooi model voor een schappelijk bedrag per maand. Doordat alles op z’n plek wordt gezet door de meeste leasemaatschappijen hoef je je hier zelf geen zorgen over te maken. Dit maakt het aanzienlijk makkelijker om deze aankoop op de juiste manier te maken. Er zijn zowel goedkope modellen te vinden als de luxere wasmachines. De keuze hangt volledig af van wat je zoekt voor in huis en wat je bereid bent maandelijks te betalen.

Ook voor wasmachine leasen is het raadzaam om eerst goed te vergelijken. Zo lees je in deze wasmachine lease vergelijking welke aanbieder het beste en meest voordelige aanbod heeft.

Koffiemachines

Ook een koffiemachine kan eenvoudig geleased worden. Je kunt natuurlijk kiezen voor de luxere modellen, echter is het ook mogelijk om voor een super laag bedrag een eenvoudige koffiemachine in huis te halen. Dit maakt het een ideale keuze voor bijvoorbeeld de studenten die tijdens het leren wel van een eigengemaakt bakje koffie willen genieten. Het is misschien niet het meest spannende product om te leasen, maar door de voordelige tarieven is dit echt een prima aanvulling voor bij jou in huis. Bovendien heb je altijd heerlijke koffie in huis van een zeer luxe koffiemachine.

Wil je weten hoe je voordelig een luxe koffiemachine kan huren? Dit is wat je moet weten over koffiemachine leasen voor thuis.

Het leasen van meubels is duurzaam, dat is iets wat wel duidelijk zal zijn na het lezen van dit artikel. Het leasen van meubels en andere producten stelt je in staat om op een duurzame manier bezig te zijn. Door de langere levensduur van de reguliere spullen is duurzaam meubels leasen ideaal voor de mensen die zich zorgen maken over de duurzaamheid in hun dagelijks leven. Dankzij de vele mogelijkheden ben ook jij in staat om op een meer bewuste manier jouw woning in te richten met de beste en mooiste meubels en apparaten!

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie