Huishoudapparaten huren en leasen: vergelijken en reviews
8 min. leestijd

Huishoudapparaten huren en leasen: vergelijken en reviews

Beste vergelijker, overweeg je om huishoudapparaten te huren of leasen? Uit ervaring weet ik dat een goede vergelijking en review je veel geld kan besparen. Zo is er een vrij groot verschil tussen de prijs/kwaliteit-verhouding van verschillende aanbieders. Zo ben je bij de beste aanbieders zo’n 40 tot zelfs 70% goedkoper uit. Hoe ik dit weet? Omdat ik al jaren vele reviews en vergelijkingen schrijf over het huren van huishoudapparaten.

In dit artikel vind je een korte samenvatting van al mijn reviews over huishoudapparaten huren. Bij ieder type apparaat benoem ik tevens de aanbieder die de beste prijs/kwaliteit-verhouding heeft, zodat je de meest voordelige keuze kan maken.

Heb je geen tijd en wil je direct weten wat de beste aanbieder is? Dan vind je hieronder een korte samenvatting:

Inhoudsopgave:

Waarom huishoudapparaten huren?
Hoe werkt het leasen van huishoudapparaten?
Huishoudapparaten lease vergelijken: deze meubels en producten kan je huren
Luxe boxspring huren voor een heerlijke nachtrust
Koelkast en vriezer als huishoudapparaat huren
Wasmachine en wasdroger als huishoudapparaat huren
Vaatwasser als huishoudapparaat huren
Luxe koffiemachine als huishoudapparaat leasen
Stofzuiger en keukenmachine

Waarom huishoudapparaten huren?

huishoudapparaten-lease-vergelijken

Het huren van huishoudapparaten is een nieuwe trend binnen Nederland. Het heeft namelijk een aantal specifieke voordelen, waaronder duurzaamheid een belangrijke is. De asfaltbergen worden niet voor niets hoger: mensen consumeren er op los en we vervuilen de wereld. Een van de beste aanbieders voor het huren van huishoudapparaten is ontstaan om dit probleem tegen te gaan. Zij leveren namen refurbished huishoudapparaten van de hoogste kwaliteit, die je kan leasen voor een klein, maandelijks bedrag. Niet alleen is dat gunstig voor de portemonnee, maar het is ook aanzienlijk duurzamer en draagt het direct bij aan een schoner milieu.

Hieronder vertel ik je meer over hoe het werkt om huishoudapparaten te leasen. Laten we eerst nog even kijken naar de voor- en nadelen. Dit is gebaseerd op talloze reviews die ik over dit onderwerp heb geschreven en je terugvindt op deze website.

Voordelen van huishoudapparaten huren:

  • Je kan luxe en hoge kwaliteit huishoudapparaten huren tegen een heel klein, maandelijks bedrag
  • Er zijn geen grote aanschafwaardes zoals duizenden euro’s bij een boxspring of huishoudapparaat
  • Een huurabonnement is inclusief 100% gratis bezorging, installatie, onderhoud, service en reparatie
  • Het is super gemakkelijk en je hebt nooit meer omkijken naar deze apparaten
  • Het is aanzienlijk duurzamer dan alles nieuw kopen en vervolgens weer weg te gooien

De nadelen van huishoudapparaten leasen:

  • Onderaan de streep ben je in de meeste gevallen iets duurder uit dan als je hetzelfde apparaat zou kopen. Let op: als je luxe en dure huishoudapparaten koopt, kan het in sommige gevallen voordeliger zijn om deze te leasen
  • Bij huren ben je geen eigenaar van het huishoudapparaat (het voordeel hiervan is dan weer 100% gratis onderhoud en reparatie)

Er zijn meer voordelen aan huishoudapparaten huren. Laten we eens kijken hoe het precies werkt.

Hoe werkt het leasen van huishoudapparaten?

Het is heel simpel en eenvoudig. Wanneer je naar een van de aanbieders gaat om een huishoudapparaat te leasen, kan je zelf een abonnement uitkiezen. Hoe langer je huurt, hoe duurzamer en goedkoper het is. Zo kan je al luxe Bosch wasmachines, koelkasten, vaatwassers en meer leasen vanaf 5,99 euro per maand. Hierover vertel ik je straks meer.

Zodra je een abonnement naar keuze hebt gevonden, kan je dit eenvoudig online afsluiten. Het enige wat je hoeft te doen is een bestelmoment uitkiezen. Vervolgens komt de leverancier het huishoudapparaat gratis bezorgen en gratis installeren. Daarbij kan je er zelfs voor kiezen om je oude huishoudapparaat te laten meenemen (wederom gratis).

Het enige wat jij nog hoeft te doen vanaf dat moment is genieten van de service. Je kan zorgeloos en onbeperkt gebruik maken van het apparaat. Of dat nu een koelkast, een koffiemachine of je boxspring is. Je kan vrijwel alle huishoudapparaten huren. En ga je verhuizen? Dan kan je deze gratis laten meeverhuizen. Het enige wat je verder hoeft te doen is het maandelijks overmaken van een klein bedrag, en ook dat gebeurt automatisch. Kortom, een en al luxe en het is ook nog eens duurzaam!

Hieronder lees je een korte review over alle huishoudapparaten die je kan huren. Daarbij vertel ik je iedere keer welke aanbieder de beste prijs/kwaliteit-verhouding heeft.

Huishoudapparaten lease vergelijken: deze meubels en producten kan je huren

huishoudapparaten-huren-vergelijken

Zoals ik hierboven al aangaf heb ik over de afgelopen jaren vele reviews geschreven over huishoudapparaten huren. Daarbij maak ik eerlijke vergelijkingen over wie de beste aanbieders zijn. Dit vind ik leuk om te doen omdat ik andere mensen daarmee kan helpen de beste keuze te maken. Hetzij de meest voordeligste, of degene met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Daarnaast vind ik het belangrijk dat meer mensen een aantal apparaten gaan huren in plaats van kopen. Het is namelijk aanzienlijk duurzamer als je kiest voor het leasen van refurbished apparaten. En daar haal je zelf ook economisch voordeel uit, zoals dankzij het 100% all-in gratis onderhoud en reparatie.

Hieronder vind je een overzicht van alle meubels en apparaten die je kan huren. De vergelijking heb ik daarbij al gemaakt voor de beste aanbieders.

Luxe boxspring huren voor een heerlijke nachtrust

Een eerste huishoudapparaat die je kan huren is een boxspring. Een luxe boxspring kost al snel duizenden euro’s. Je hebt zelfs boxsprings die meer dan 3.000 euro kosten. En dat is jammer, want een goede boxspring is noodzakelijk voor een goede nachtrust. En nachtrust is onbetaalbaar. Goede nachtrust leidt tot meer energie overdag. Hierdoor kan je beter presenteren en heb je meer energie om door te gaan. Maar ja, niet iedereen heeft even 3.000 euro liggen. Gelukkig is dit probleem op te lossen dankzij het huren van boxsprings. Zo kan je al een luxe boxspring leasen vanaf slechts 25,- euro per maand. Dat is natuurlijk een schijntje in vergelijking tot de hoge aanschafwaarde.

Dat is het grote voordeel van luxe boxsprings huren: je krijgt de beste nachtrust in ruil voor een klein, maandelijks bedrag. Een totaal overzicht van alle aanbieders vind je in het artikel over boxspring lease vergelijken. In die onafhankelijke vergelijking vind je een eerlijke review van alle aanbieders.

De duidelijke winnaar van deze vergelijking is Bedrent. Zij bieden namelijk de laagste prijs voor het huren van luxe boxsprings. Meer weten? Klik hier voor de Bedrent review met unieke korting.

Koelkast en vriezer als huishoudapparaat huren

Nu is boxspring niet echt een apparaat. Bij huishoudapparaten denk je al snel aan koelkasten en vriezers. Het huren van huishoudapparaten zoals een koelkast en vriezer is een slimme keuze. Zo kan je via de beste aanbieder hele zuinige koelkasten en vriezers huren vanaf slechts 7,99,- euro per maand. Daarbij krijg je zelfs 50% korting als je kiest voor twee of meerdere huishoudapparaten leasen. En dan hebben we het niet over zomaar een bepaald huishoudmerk. Nee, voor minder dan een tientje per maand kan je al hoge kwaliteit Bosch apparaten huren. Dit zijn de luxe uitvoeringen waarbij het energielabel altijd hoger is dan A++. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook heel duurzaam.

Meer weten? Klik hier voor koelkasten lease vergelijken

Wasmachine en wasdroger als huishoudapparaat huren

Ook wasmachines en wasdrogers behoren tot de keuze. Je kan zelfs een was- en droogcombinatie leasen als je dat wilt. Dit is dus twee-in-1 die wassen en drogen binnen 1 uur. Qua storingen en onderhoud zijn wasmachines en wasdrogers het meest gevoeligste. Daarmee bedoel ik dat zij het vaakst kapot gaan of reparatie benodigd hebben. Als je ervoor kiest om dit soort huishoudapparaten te huren, dan kan je daar een hoop geld op besparen. Bij een huurabonnement is de onderhoud en reparatie namelijk inbegrepen. En dat terwijl er al hoge A-merken wasmachines te huren zijn vanaf slechts 9,99,- euro per maand. Daarbij gaat het wederom om een duurzame machine met energielabel A+++ en een programmering voor het automatisch besparen van watergebruik.

Meer weten? Klik hier voor wasmachine lease vergelijken

Vaatwasser als huishoudapparaat huren

Tot slot hebben we nog vaatwassers die je als huishoudapparaat kan huren. De kwaliteit en prijs hiervoor verschilt veel per aanbieder. De goedkoopste die ik heb kunnen vinden betreft een huurabonnement van 9,99,- euro per maand. Het gaat dan om een hoge kwaliteit A-merk met energielabel A++. De beste aanbieder hiervoor vind je in de vergelijking die ik heb gemaakt. De link staat hieronder.

Meer weten? Klik hier voor vaatwasser lease vergelijken

Luxe koffiemachine als huishoudapparaat leasen

Wat ik zelf een erg leuk en uniek concept is, is het all-in huren van een luxe koffiemachine. Dit is een uniek concept van Bundles. Mocht je nog niet bekend zijn met deze partij, dan mag je deze Bundles review niet missen. Bij die partij kan je een aantal huishoudapparaten huren. Het concept van de luxe koffiemachine is verreweg het meest uniek. Ik zal kort uitleggen hoe het werkt.

Stel dat je een echte koffieliefhebber bent. Je kan ervoor kiezen om een luxe Siemens koffiemachine te bestellen. Maar in plaats van dat je hier de winkelwaarde van 999,- euro voor betaald, ontvang je het apparaat gratis thuis. Gratis? Ja, in feite wel. Want je betaalt alleen voor het gebruik. Je kan een abonnement afsluiten waarbij je alleen betaalt voor het aantal kopjes koffie die je per dag drinkt. Drink je 2 kopjes koffie per dag, dan ben je zo’n 0,47 eurocent per kopje kwijt. Heb je een groter gezien en kom je boven de 10 kopjes koffie, dan is het 0,26 eurocent per kopje. En om het nog gekker te maken ontvang je naast het luxe koffieapparaat ook de koffiebonen gratis. Deze worden iedere maand gratis thuisbezorgd op basis van je gebruik. En als afsluiter is ook onderhoud en reparatie inbegrepen. Een uniek all-in-one abonnement als je het mij vraagt!

Meer weten? Klik hier voor koffiemachine leasen voor thuis 

En wist je al dat ik zelf ook een Siemens koffiemachine van Bundles heb? Ik spreek dus uit ervaring en kan je verzekeren dat je koffie werkelijk heerlijk is! (zie de foto hieronder, samen met mijn kat).

Wil je meer weten? Klik op deze link met meer informatie over hoe het concept koffiemachine leasen voor thuis werkt.

Tip: gebruik de kortingscode loisir_coffee (kleine lettertjes) voor 50 gratis kopjes koffie bij eerste aankoop via de bovenstaande link met meer informatie!

gratis-koffiemachine

Stofzuiger en keukenmachine

Van alle huishoudapparaten hierboven is wel wat te zeggen om dit te huren. Zo kan je een luxe boxspring huren voor een laag, maandelijks bedrag in plaats van dat je hier duizenden euro’s aanschafwaarde kwijt bent. Bij de koelkasten, wasmachines en dergelijke kan je een huurabonnement afsluiten voor nog minder dan een tientje per maand. In ruil daarvoor krijg je hoge kwaliteit A-merk apparaten met de hoogste energie labels A++ en A+++. Bovendien is het onderhoud hierbij volledig inbegrepen. En zo is dat ook met het all-in-one abonnement van de luxe koffiemachine waarbij je alleen per kopje koffie betaalt.

Voor al deze huurabonnementen valt wat te zeggen. Nu is er als laatste nog de optie tot huren van een luxe, draadloze stofzuiger en een keukenmachine. In alle eerlijkheid is dat wel eerder een luxe dan noodzaak. Je bent er niet voordeliger mee uit. Het is beter om een stofzuiger te kopen. Maar goed, mocht je de behoefte hebben dan weet je nu dat je zelfs een draadloze stofzuiger nog kan leasen!

Alles hierover lees je in dit artikel over stofzuiger leasen voor thuis.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie