Koffieapparaat Leasen of Kopen Particulier? Wat is voordeliger?
7 min. leestijd

Koffieapparaat Leasen of Kopen Particulier? Wat is voordeliger?

Koffieapparaat leasen of kopen? Dat is de vraag die centraal staat in deze review. Om deze vraag te beantwoorden zullen we eerst bekijken hoe zo’n koffieapparaat leasen werkt. Want we kennen inmiddels wel de trend van meubels leasen, zoals we eerder al review artikels schreven over het leasen van boxspring en het leasen van een bankstel. Maar nu kan je dus ook een koffieapparaat leasen. Daarvan gaan we ook bekijken wat de voor- en nadelen zijn. Tot slot bekijken we wat het prijsverschil is tussen beide, om te bepalen of we voordeliger uit zijn met huren of kopen. Samengevat bekijken we de volgende drie punten:

 1. Hoe werkt het leasen van koffieapparaat?
 2. Wat zijn de voor- en nadelen bij koffiemachine leasen?
 3. Huur vs. Koop: dit is het prijsverschil

Laten we snel verder gaan!

Koffieapparaat leasen: zo werkt het

Het huren van een koffieapparaat werkt net als het leasen van andere producten. Bij leasen ben je niet zelf eigenaar van het product. In ruil voor een klein maandelijks bedrag mag je gebruik maken van het koffieapparaat, maar je bent niet de eigenaar. Nu is het bij het leasen van een koffiemachine weer net ietsje anders. Dit lees je uitgebreid in deze review over koffiemachine leasen. Zo is er een uniek concept waarbij particulieren een koffieapparaat kunnen huren voor thuis. In plaats van een duur apparaat aan te schaffen, krijg je de machine gratis thuisbezorgd. En het wordt nog beter. Wat niet alleen krijg je het koffieapparaat voor thuis gratis, maar ook krijg je gratis verse koffiebonen, reinigingsmiddelen en ook gratis reparatie en onderhoud op je koffieapparaat. Dit klinkt als een gouden deal, en dat is het ook! Uit mijn ervaring met koffieapparaat leasen als particulier weet ik dat het echt waar is. Dit werkt als volgt.

In plaats van dat je betaalt voor het apparaat, betaal je per kopje koffie. Je betaalt dus voor wat je gebruikt. Niks meer en niks minder. Dit komt omdat je bij het leasen een luxe koffieapparaat van Siemens krijgt opgestuurd. Deze beschikt over een slimme stekker die bijhoudt hoeveel kopjes koffie er wordt gedronken. Afhankelijk van je abonnement en gebruik betaal je meer of minder voor een kopje koffie. Je hebt drie opties:

 1. Abonnement met gemiddeld 2,5 kop koffie per dag: 0,49 euro per kopje
 2. Abonnement met gemiddeld 4 kopjes koffie per dag: 0,43 euro per kopje
 3. En voor de echte koffieliefhebbers heb je een abonnement voor gemiddeld 10 kopjes koffie per dag, waarbij je dan 0,28 euro per kopje betaalt.

Je betaalt dus echt per kop koffie wanneer je een koffieapparaat gaat leasen. Het gaat hier om een all-in-one abonnement, waarbij je alles gratis krijgt thuisbezorgd. Dus zowel de koffiemachine als de verse bonen en zelfs de reinigingsmiddelen. Ook wordt het apparaat gratis hersteld of vervangen door een nieuwe indien nodig.

En wist je al dat ik zelf ook een Siemens koffiemachine van Bundles heb? Ik spreek dus uit ervaring en kan je verzekeren dat je koffie werkelijk heerlijk is! (zie de foto hieronder, samen met mijn kat).

Wil je meer weten? Klik op deze link met meer informatie over hoe het concept koffiemachine leasen voor thuis werkt.

Tip: gebruik de kortingscode loisir_coffee (kleine lettertjes) voor 50 gratis kopjes koffie bij eerste aankoop via de bovenstaande link met meer informatie!

gratis-koffiemachine

De voor- en nadelen bij koffiemachine leasen als particulier

Er zijn duidelijke voordelen bij het leasen van een koffieapparaat in vergelijking tot kopen. Hieronder vind je enkele voordelen op een rijtje:

 • Je krijgt gratis een luxe koffieapparaat zonder dat je een hoge aanschafwaarde hoeft te betalen. Het model is de Siemens E6Q ter waarde van 1000 euro.
 • Ook zal je nooit meer zonder verse bonen zitten. Een slimme stekker houdt bij hoeveel kopjes koffie er zijn gedronken, zodat de voorraad verse koffiebonen automatisch wordt aangevuld (en dus gratis thuisbezorgd)
 • Je hoeft je geen zorgen meer te maken over slijtage of breuk aan het luxe koffieapparaat. Als er schade is dan wordt dit gratis hersteld. En als het nodig is krijg je een compleet nieuwe set.
 • De koffiebonen die worden geleverd zijn FairChain koffiebonen waarbij de Afrikaanse boeren een eerlijke prijs krijgen. Dankzij dit all-in-one abonnement ben je dus ook duurzaam en ethisch bezig!
 • Je kan kiezen uit vier verschillende koffiesmaken, of je maakt er een combinatie van.
 • Duurzaam: omdat je verse koffiebonen gebruikt bespaar je een hoop plastic en afval van bijvoorbeeld die koffiecups.
 • Je kan er ook gratis thee of warme melk mee zetten (daar wordt niks voor in rekening gebracht)

Dat zijn heel erg veel voordelen. Natuurlijk zijn er ook nadelen, maar ik kan er niet zo veel bedenken. Behalve dan dat je bij leasen zelf geen eigenaar bent. Maar als je zelf de kwaliteit koffieapparaat wilt aanschaffen die je bij dit all-in-one abonnement krijgt, dan ben je dus 999 euro kwijt. Dat is een fors bedrag. Want stel dat je gemiddeld 4 kopjes per dag drinkt, en je bent 0,35 euro per kopje oftewel 1,40 euro per dag kwijt. Dan kan je 713 dagen lang gratis 4 kopjes koffie per dag drinken wanneer je geen 999 euro hoeft uit te geven (999 euro delen door 1,40 euro per dag). Dat is bijna twee jaar!

Koffieapparaat Particulier Leasen vs. Kopen: dit is het prijsverschil

De lease opties als particulier voor het koffieapparaat hebben we hierboven al gezien. De prijs varieert tussen de 0,47 tot 0,26 euro per kopje koffie, afhankelijk van hoeveel koffie wordt gedronken. We zullen ergens vanuit moeten gaan in deze berekening, dus zal ik kijken naar het gemiddelde verbruik per opties.

Kosten bij particulier leasen van koffiemachine

Hieronder pak ik de berekening per jaar:

Bij 2,5 kopjes koffie per dag op jaarbasis: 365 dagen x 0,47 euro =  429 euro per jaar
Bij 4 kopjes koffie per dag op jaarbasis: 365 dagen x 0,37 euro = 540 euro per jaar
Bij 10 kopjes koffie per dag op jaarbasis: 365 dagen x 0,26 euro = 949 euro

Een belangrijke voorwaarden bij de bovenstaande berekening is dat alles inclusief is. Het koffieapparaat dat wordt geleverd heeft een waarde van 1000 euro. De koffiebonen, reinigingsmiddelen en reparatie / onderhoud zit er ook in. We moeten dus nog wel de kosten van koffie kopen afhalen van bovenstaande prijs. Daarmee wordt het abonnement goedkoper dan het lijkt.

Vaak is het zo bij abonnementen dat hoe meer je er gebruik van maakt hoe voordeliger het wordt. Dat is ook altijd zo’n tip voor geld besparen op abonnementen. Als je er niet veel gebruik van maakt dan kan je beter annuleren. Maar we kunnen nog niet bepalen of dit bij het koffie abonnement ook zo is. Logischerwijze zien we wel een groot verschil tussen 2,5 of 10 kopjes koffie per dag. Maar dit moeten we eerst vergelijken met wat we kwijt zijn als we zelf alles kopen.

Kosten bij zelf koffieapparaat aanschaffen

Om een eerlijke vergelijking te maken moeten we de kosten van hierboven meenemen. Zo krijg je in het all-in-one abonnement een luxe koffieapparaat van Siemens (EQ6) gratis, maar heeft wel een waarde van 999 euro. Nu vond ik online soortgelijke apparaten voor circa 500 euro. Dat wordt ons uitgangspunt. Qua koffiebonen gaan we uit van 10 euro per zak, en dat je iedere maand een nieuwe zak nodig hebt. Dan krijgen we de volgende kosten:

Aanschafwaarde koffieapparaat = 500 euro +
Aanschafwaarde koffiebonen (12 maanden x 10) = 120 euro

Stel nu dat we ervan uitgaan dat we het koffieapparaat 5 jaar lang kunnen gebruiken zonder reparatie en zonder reinigingsmiddelen. Gewoon om het wat simpeler te houden. Dan krijgen we het volgende prijsverschil tussen koffieapparaat leasen als particulier vs. kopen:

Koffieapparaat kopen = 500 (aanschafwaarde) + 600 euro (koffiebonen 5 jaar) = 1100 euro in 5 jaar.

Koffiemachine leasen 2,5 kopjes = 821,50 euro per jaar
Koffiemachine leasen 4 kopjes = 638,75 euro per jaar
Koffiemachine leasen 10 kopjes = 456,25 euro per jaar

Conclusie: door het leasen van een koffiemachine kan je zo’n 278,5 tot wel 643,75 euro per jaar besparen. En eigenlijk is dat nog hoger als we de juiste waarde van het koffieapparaat pakken. Nu hebben we namelijk een waarde van 500 euro gepakt, terwijl je bij het all-in-one abonnement een Siemens E6Q model ter waarde van 1000 euro krijgt. Als je meer wilt weten over alle voorwaarden en voordelen van het koffiemachine abonnement voor particulieren, klik dan op deze link met meer informatie.

Tip: gebruik de kortingscode loisir_coffee (kleine lettertjes) voor 50 gratis kopjes koffie bij eerste aankoop!

En als ik een heel goedkoop koffieapparaat aanschaf?

Voor de echte koffieliefhebbers die goede koffie willen kan je als particulier dus beter leasen dan kopen. Nu kan het ook zijn dat je kiest voor een heel goedkoop koffieapparaat van 100 euro. In dat geval zal je zelf de berekening kunnen maken of je net wel of net niet goedkoper uit bent. Het zal niet veel schelen. En daarbij moet je je afvragen of dat het allemaal waard is. Want je koopt dan een goedkoop apparaat dat misschien wel of misschien niet 5 jaar meegaat. Als je pech hebt gaat het ding snel kapot, en moet je het laten repareren of een nieuwe kopen.

Terwijl bij een koffie abonnement voor de particulier alles inclusief is. Dit geeft ook veel gemak en service. In de eerste plaats hoef je je geen zorgen meer te maken over reparatie of onderhoud. Maar ook zeer handig is dat je nooit meer zelf om koffiebonen hoeft. Deze worden gratis thuisbezorgd afhankelijk van je gebruik. Tja, dat is toch wel een fijne service.

Conclusie: koffieapparaat leasen als particulier is meestal goedkoper dan kopen

De conclusie is helder. Al helemaal voor koffieliefhebbers die veel koffie drinken. In dat geval is het leasen van een koffieapparaat als particulier goedkoper dan kopen! De berekening spreekt voor zich. De enige manier om nog goedkoper uit te zijn, is door het aanschaffen van een heel goedkoop koffieapparaat. Of nog beter: eentje gratis krijgen van vrienden. Maar als je een beetje liefhebber bent van koffie, en je drinkt gemiddeld zo’n 2,5 tot 4 kopjes per dag, dan ben je meestal goedkoper uit met leasen. Dit geldt al helemaal voor wie 10 kopjes koffie per dag drinkt.

En dan mogen we het all-in-one karakter van dit abonnement niet vergeten. Alles zit erin. Nooit meer zorgen over reparatie, onderhoud of zelfs maar het halen van je eigen koffiebonen (die dan van FairChain zijn). Kortom, als je het mij als koffieliefhebber vraagt dan is dit een zeer interessante deal als particulier. Wil jij ook een gratis luxe koffiemachine + levenslang gratis koffiebonen? Via de blauwe linkjes van hierboven vind jij de beste aanbieders.

Tot slot, wist je dat je ook koelkasten, wasdrogers en luxe wasmachines kan leasen voor slechts een tientje per maand? Hier lees je alles over in dit artikel over wasmachine leasen. Of lees de gehele onafhankelijke vergelijking wasmachine lease zodat je direct de beste keuze maakt. En in dit artikel kan je dan weer alles lezen over koelkasten leasen vergelijken.

Over de schrijver
Hi! Welkom op onze review blog waar wij schrijven over Reviews, Vergelijkingen, Cadeau Ideeën & meer inspiratie. Na veel onderzoek schrijven wij betrouwbare en onafhankelijke reviews en vergelijkingen zodat jij de beste keuze en aankoop kan maken!
Reactie plaatsen

Beauty Boxen Vergelijken

Een echte must-have voor dames is de Beauty Box abonnement. Dit is een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag iedere maand een gratis beauty box krijgt thuisbezorgd. Hierin zitten 5 tot 7 full-sized beauty producten. Even wat Me-time en Quality time voor jezelf. Van deze verrassing word je dus echt heel vrolijk, want wat zal er deze keer weer in je beauty box zitten? Spannend! Klik op de button hieronder om de top 3 beste beauty boxen met elkaar te vergelijken, en ontdek wat er in zit. 

Gratis Luxe Koffiemachine + Koffiebonen voor Thuis

Opgelet! Er is een nieuw en bijzonder lease concept voor koffieliefhebbers. Bij het all-in-one abonnement voor koffie leasen ontvang je een gratis luxe koffiemachine van Siemens + iedere maand verse koffiebonen + gratis reinigingsmiddelen en gratis onderhoud en reparatie. Alleen betalen per kopje koffie, en geen cent meer! Wil jij meer weten over dit unieke concept en thuis een gratis luxe koffiemachine hebben? Klik dan op de button hieronder voor meer informatie